Ehandelssamling - mars 2017

15. mars avholdt BTV Innkjøp ehandelssamling med våre samarbeidspartnere. Det var stort oppmøte med 31 representanter fra 17 kommuner. Det ble også holdt presentasjoner fra ehandelsansvarlig i Oppland fylkeskommune og Capgemini IBX.

Vi hadde tre dyktige foredragsholdere som snakket om sine erfaringer ved innføring av ehandel. Først ut var Halvor Rostad som er prosjektleder for det nyoppstartede ehandelsprosjektet i Kongsbergregionen. Videre presenterte Ole Christian Jacobsen for Lier kommune som er godt i gang med prosjektet, og planlegger overgang til drift i mai 2017. Vi fikk også et innblikk i hvordan Oppland fylkeskommune har innført ehandel, og prosjektleder Ole Kristian Brovold fokuserte på hvilke gevinster ehandel fører med seg.

Videre ble det presentert en gjennomgang av nasjonale endringer og oppdateringer som vil påvirke bruken av ehandel for BTV og våre samarbeidspartnere. Deriblant overgangen fra Ehandelsplattformen til EHF-infrastruktur (juni 2018) og UNSPSC versjon 18 (BTV-dato: 12. mai 2017). Det ble også diskutert hvordan sortiment i varekatalogene skal organiseres. Det kom flere innspill om at det er ønskelig å utvide sortimentet. Dette vil BTV Innkjøp ta med videre og diskutere muligheter internt.

Ehandelssupporten informerte blant annet om bruk av GLN (Global Location Number). Ved bestilling av varer fra Tine og Bama må virksomheten og alle leveringssteder hos virksomheten ha et eget GLN. Hvis du er usikker på om din virksomhet har GLN eller om du har spørsmål, ta kontakt med ehan...@bfk.no eller ring oss på 32 80 85 50.

Avslutningsvis ble eOrder-kommunene samt andre interesserte invitert til en presentasjon av Capgemini IBX, om eOrder i ny versjon kalt IBX Shop, og konsekvenser av at Difi-avtalen utgår i juni 2018.

Vi takker alle for oppmøte og gode innspill som BTV Innkjøp vil jobbe med videre.


Publisert 20. mars 2017, oppdatert 3. juli 2018.