- Humor og dystopi dominerer

Fylkesbiblioteket samlet over 50 bibliotekarer fra hele Buskerud til seminar om barne- og ungdomslitteratur i fylkestingsalen.

- Vi får kjennskap til veldig mange titler, og vi får et bilde på hva som er hovedtemaene, så her var det mye å ta med seg i jobben videre, sier Aase Bekkeheien fra Ringerike bibliotek.

Bekkeheien var en av over 50 bibliotekarer fra hele fylket som Buskerud fylkesbibliotek samlet i fylkestingssalen i Drammen til årets store barne- og ungdomslitteraturtreff.

Hensikten med samlingen er å gi deltakerne en oppsummering av årets litteratur for barn og unge.

- Jeg er eneste ansatt på biblioteket vårt, så det er kjempeviktig at det er så konkret og så praktisk, sier Anneline Mjøseng fra Flesberg bibliotek.

- Dette er noe av det mest nyttige jeg kan få med meg, og jeg har fått mange lesetips her i dag, fortsetter Mjøseng.

- Det er fryktelig mange bøker jeg skulle ønske at jeg hadde lest, og det er umulig å få tid til å lese alt. På seminaret får jeg gode tips, tips på hva jeg kan anbefale videre, så det er veldig nyttig, sier Synne Fredriksen ved Ål bibliotek.

Under boktreffet i fylkestingsalen fikk deltakerne se mange eksempler på årets barne- og ungdomsbøker.

Bøkene er valgt ut blant de forskjellige utgivelsene fra alle forlagene.

Fylkesbibliotekets oppgaver er blant annet å yte bibliotekfaglig veiledning til folke- og skolebibliotekene i fylket. 

- Når det gjelder trender så er det på barneboksiden mye humor. I ungdomslitteraturen fortsetter science fiction og dystopien å dominere, avslutter spesialbibliotekar Stig Elvis Furset ved Buskerud fylkesbibliotek.


Publisert 8. november 2013, oppdatert 8. november 2013.