Bjørnøy: - Gleder meg til samarbeidet

Nytilsatt fylkesmann i Buskerud Helen Bjørnøy møtte fylkesordfører Morten Eriksrød.

- Vi skal videreføre det gode samarbeidet, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle dette videre med Buskerud fylkeskommune, sier Helen Bjørnøy.

Fredag formiddag møtte hun fylkesordfører Morten Eriksrød i fylkeshuset i forbindelse med at hun startet i jobben som ny Fylkesmann i Buskerud 1. oktober. Bjørnøy har de siste 5 årene vært generalsekretær i Plan Norge.

- Det er viktig at vi har et nært og godt samarbeid, og en åpen dialog, fortsetter Bjørnøy.

Fylkesmannen er statlig og underlagt Storting og regjering. Fylkeskommunen er et folkevalgt organ på regionalt nivå som ledes av fylkestinget (43 folkevalgte representanter).

- Vi er begge opptatt av innbyggernes beste, og det å få bidra til - fra ulike posisjoner - at innbyggerne i Buskerud får mulighet til å leve gode liv, og at fylket utvikler seg for å møte framtidas utfordringer, det gleder jeg meg til, sier Helen Bjørnøy.

- Jeg gratulerer Helen med jobben som ny Fylkesmann i Buskerud Vi er veldig glad for at Helen nå er på plass.

- Hun har en erfaring og bakgrunn som er viktig for et fylke som er i rivende utvikling, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

Bjørnøy overtok jobben som Fylkesmann i Buskerud etter Kirsti Kolle Grøndahl.

- Jeg ser fram til å videreføre det gode samarbeidet vi har hatt med Fylkesmannen, både Fylkesmannen personlig og hennes medarbeidere, avslutter fylkesordfører Morten Eriksrød.


Publisert 11. oktober 2013, oppdatert 31. oktober 2013.