Får 725.000 for tapt barndom

Oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn i Buskerud har vedtatt erstatning på 725.000 kroner til mann i 60-årene.

Oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn har vedtatt høyeste oppreisningssum fra Kongsberg kommune til en mann i 60-årene for grove seksuelle overgrep, grov vold og generell omsorgssvikt som han ble utsatt for på 1960-tallet ved Buskerud offentlige skole i Skotselv.

Skolen ble nedlagt for 20 år siden. Mannen, som er bosatt i Drammen, uttrykker stor glede over den uforbeholdne unnskyldningen fra kommunen.

- Jeg tenker at de som gir meg en unnskyldning gjør det på vegne av andre, og jeg kan bare med hele mitt hjerte si tusen takk.

Han mener erstatningssummen på 725.000 kroner viser at man ser alvoret i krenkelsene som har preget ham hele livet.

Det er Buskerud fylkeskommune som administrerer oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn for fire kommuner i Buskerud.

 - Det er første gang det utbetales erstatning etter at Oppreisningsordningen trådte i kraft 1. mars i år, sier sekretariatsleder Liv Marie Rudmoen i fylkeskommunen.

Om ordningen
Oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn i Buskerud er et tilbud om å søke økonomisk kompensasjon dersom man har opplevd omsorgssvikt eller overgrep under kommunens omsorg  –  på barnehjem, spesialskole, i fosterhjem eller liknende.

Den gjelder personer som var plassert før 01.01. 1993 av enten Kongsberg, Krødsherad, Rollag eller Nore og Uvdal kommune.

De øvrige kommuner i Buskerud har enten hatt egne ordninger tidligere eller valgt å ikke delta i ordningen.

Oppreisningsordningens nettside


Publisert 2. september 2013, oppdatert 2. september 2013.