Gir 50.000 til tyfonofre

I stedet for julegaver til ansatte gir Buskerud fylkeskommune 50.000 kroner til Røde Kors - øremerket Filippinene.

Gjennom de siste årene har det vært en tradisjon i Buskerud fylkeskommune for å gi penger til et veldedig formål i stedet for å gi julegave til hver ansatt.

- Vi fortsetter tradisjonen, og det er fint å gi årets gave på 50.000 kroner til Røde Kors - øremerket hjelpearbeidet på Filippinene, sier fylkesrådmann Runar Hannevold.

Åsne Havnelid, generalsekretær i Røde Kors- Tusen takk! Vi er svært takknemlige for at Buskerud fylkeskommune gir oss en så generøs sum til vårt hjelpearbeid på Filippinene, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid (bildet).

- Pengene vil gjøre at vi kan hjelpe enda flere av dem som så sårt trenger oss, sier Havnelid.

Tyfonen som rammet Filippinene i november har ført til enorme lidelser for millioner av mennesker:

  • 14 millioner mennesker ble berørt av tyfonen
  • 4 millioner mennesker er internt fordrevet
  • 1,1 millioner hus ble skadet eller totalødelagt
  • 200.000 mennesker bor i evakueringssentre
  • 6.000 er rapport døde
  • 1.800 personer er rapportert savnet

- Vi har blant annet satt opp to feltsykehus på Filippinene i områder hvor det er stort behov for medisinsk oppfølging og hvor de lokale sykehusene ble ødelagt, fortsetter Havnelid.

- Her har vi leger, jordmødre, sykepleiere og teknikere på plass, som behandler ca. 300 pasienter daglig, inkludert fødende kvinner og kronisk syke. I tillegg til å drifte disse sykehusene, bidrar vi også inn i vannprosjekter og med matdistribusjon, sier hun.

Havnelid sier Røde Kors i lang tid fremover vil støtte Filippinske Røde Kors med gjenoppbygging av infrastruktur, vannforsyninger, hus, sykehus og skoler.

- Hvordan vil du beskrive situasjonen på Filippinene nå?

- Situasjonen på Filippinene er fortsatt akutt. Mange mennesker mangler fortsatt mat, vann, husly og medisiner. Barna har ingen skole å gå til og veiene er fortsatt ufremkommelige, avslutter generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors.

Filippinene


Publisert 13. desember 2013, oppdatert 13. desember 2013.

blog comments powered by Disqus