Lokale forfattere i digital julekalender

Hver dag i desember åpner en lokal forfatter en ny luke i Buskerud fylkesbiblioteks digitale julekalender.

Buskerud fylkesbibliotek følger opp fjorårets suksess og etablerer digital julekalender med lokale forfattere som tradisjon.

Kalenderen legges ut på nettsidene til bibliotekene i Buskerud, og hver dag i desember publiseres en ny «filmluke» der en buskerudforfatter leser eller forteller fra eget forfatterskap.

- Det er et stort kompliment å bli spurt om å delta, og jeg synes det er kjempefint at man får et daglig drypp av lokal, variert litteratur i en slik form, sier Modum-forfatteren Gunn Marit Nisja (34) som er en av forfatterne som deltar i årets julekalender fra fylkesbiblioteket.

Nisjas debutroman «Naken i hijab» ble nominert til Bokhandlerprisen 2011. I år er hun aktuell med romanen «Porselenspiken».

En alternativ julekalender

- Jeg tror man med en slik julekalender når ut til et publikum som ellers ikke ville ha plukket det opp, og det er derfor flott at biblioteket blir arenaen som viser hvor stor bredden er, fortsetter hun.

- Vi lager julekalenderen fordi vi har lyst til å vise fram forfatterskapet til forfattere fra Buskerud, sier rådgiver Beate Ranheim ved Buskerud fylkesbibliotek.

Ranheim forklarer at de i årets julekalender har varierte bidrag fra forfattere som skriver lyrikk, lager bildebøker, historiebøker, romaner og serielitteratur.

3 minutter berømmelse

- Forfatterne får tre minutter i sin luke til å fortelle om sitt forfatterskap, lese fra bøkene sine eller snakke om litteratur, sier hun.

Buskerud fylkesbibliotek gjør den digitale julekalenderen tilgjengelig for alle bibliotekene i Buskerud, slik at de  kan legge ut kalenderen på sin lokale nettside.

- Den vil være på hjemmesiden til bibliotekene, så vi tror det blir en suksess, avslutter Beate Ranheim ved fylkesbiblioteket.


Publisert 29. november 2013, oppdatert 29. november 2013.