Martine Hestnes Fjeldvær er Årets lærling

20-åringen fra Drammen får prisen for en særdeles dyktig utført fagprøve i blomsterdekoratørfaget.

- Jeg skjønte det ikke helt da jeg fikk beskjeden om at jeg er Årets lærling, sier Martine Hestnes Fjeldvær (20) som ble overrasket over at hun var plukket ut.

Det er Buskeud fylkeskommune ved fagopplæringsseksjonen som står bak prisen som er på 20.000 kroner.

- Det er spennende å få en slik pris. Da må det jo være noe riktig jeg har gjort i løpet av læretiden, fortsetter hun.

Hestnes Fjeldvær mottar Årets lærling-pris under en stor prisaften i fylkestingssalen onsdag 6. februar.

- Blomster er vakkert
20-åringen fra Drammen har vært lærling hos Tulipa AS i Drammen, som er medlemsbedrift i Blomsterdekoratørfagets opplæringskontor.

- Blomster er vakkert og det er et spennende materiale å jobbe med, sier hun.

Fagprøven ble avlagt i august 2012 med resultat bestått meget godt.

Prøvearbeidet ble gjennomført i lobbyen på Comfort Hotel Union Brygge, hvor en vielse med etterfølgende fest skulle finne sted.

Lagde blomster til brudeparet
Hun fikk i oppgave å lage blomsterarbeider til hele arrangementet ut fra brudeparets ønsker.

Oppgaven omfattet blomsterarbeid til bruden, blomstersmykke (corsage-teknikk) til brudgom, blomsterarbeid/dekorering rundt om i lobby og salong - samt blomsterarbeid fra forlovere til bryllupssuiten.

- Det var en litt krevende oppgave, men samtidig spennende å få velge materialer selv og planlegge alt fra bunn av, ikke bare får levert materialer som man pleier, forklarer Martine Hestnes Fjeldvær.

I blomsterdekoratørfaget får kandidaten tildelt oppgaven en uke før den praktiske gjennomføringen, av hensyn til planlegging, budsjettering, bestilling/innkjøp av materialer.

Prøvearbeidet skal gjennomføres i løpet av 2 dager - den planlagte oppgaven først og dag to får kandidaten en uforberedt oppgave.

Nemnda skriver om oppgaven hun utførte:
«Kandidatens planlegging var grundig og meget oversiktlig gjennomført. Prøvearbeidet ble gjennomført med en profesjonalitet, faglig stolthet og sikkerhet som de sjelden finner hos en ungdom etter 2 års læretid i bedrift. I gjennomføringen viste kandidaten gjennomgående meget god fagkunnskap der fagets bredde og kompleksitet kom fram. Kandidaten var kreativ og løsningsorientert, og teknisk så vel som estetisk, svært dyktig. Hun jobbet effektivt og rolig, med god orden hele veien. Egenvurderingsdelen som foregikk muntlig, viste også hvilken god faglig innsikt kandidaten har.»


Publisert 6. februar 2013, oppdatert 19. juni 2013.