Samlet 80 til kulturtreff

Den kulturelle skolesekken samlet 80 til kulturtreff i Drammen. - Årets høydepunkt, sier Camilla Friis fra Skrim ungdomsskole.

Tirsdag samlet Den kulturelle skolesekken 80 kommune- og kulturkontakter fra grunnskolene i Buskerud til presentasjon av programmet for 2013/2014.

- Dette er årets høydepunkt for kulturkontaktene. Her treffer vi andre kulturkontakter, og så får vi se produksjonene som kommer. I tillegg får vi masse tips og råd, sier kulturkontakt Camilla Friis fra Skrim ungdomsskole på Kongsberg.

Friis får støtte av kulturkontakt Jon Gunnar Tovsrud fra Tislegård ungdomsskole på Kongsberg.

- Det er helt nødvendig at vi har et slikt samlingspunkt, og viktig at vi tar det vi opplever med oss tilbake til skolen vår, sier han.

- Jeg synes formidling om film er spennende og vil spesielt trekke fram filmen Den røde ballongen, sier Tovsrud.

Jon Gunnar Tovsrud fra Tislegård ungdomsskole og Camilla Friis fra Skrim ungdomsskole sammen med teamleder for kunst og kultur i fylkeskommunen Tone Østerdal.
Fornøyde kulturkontakter fra Kongsberg. Jon Gunnar Tovsrud fra Tislegård ungdomsskole og Camilla Friis fra Skrim ungdomsskole sammen med teamleder for kunst og kultur i fylkeskommunen Tone Østerdal (i midten) under Kulturtreffet 2013 i Drammens Teater.

- Viktig med alternativ film

Den røde ballongen er en barnefilm om vennskap mellom en liten gutt og en magisk ballong. Filmen har vunnet Gullpalmen i Cannes og blir regnet som en av de store klassikerne i filmhistorien.

- Det er viktig at barn og unge får oppleve alternativ film, ikke bare det som de ser barne-tv eller Disney Channel, sier produsent Alexandra Inés Perez-Seoane fra Film fra Sør.

- Det er et stor behov for å formidle andre historier til barn og unge. Film er et språk som barn forstår veldig godt, de kan kodene, sier hun.

Fylkeskommunen har partnerskapsavtaler med alle kommunene i Buskerud som definerer omfanget, og det er fylkeskommunen som har ansvaret for å lage det regionale tilbudet.

- Vi har samlet kommunene og kulturkontaktene i Den kulturelle skolesekken i grunnskolen for at de skal få påfyll og innsikt i hva som kommer til deres skoler, forklarer teamleder for kunst og kultur, Tone Østerdal, i Buskerud fylkeskommune.

- Vi gjør alt vi kan for at kunst- og kulturtilbudet på skolene skal ha best mulig kvalitet, sier Østerdal.

- Fantasy dominerer

- Jeg synes det er veldig givende å møte elevene, det er veldig mye engasjement og de får lyst til å skrive selv, så jeg synes det er kjempe gøy å være med i Den kulturelle skolesekken, sier forfatter Mari Moen Holsve som har skrevet Halvgudene.

Halvgudene er en trilogi om trillingene Dina, Balder og Thea, i utgangspunktet tre vanlige tenåringer fra Oslo. en dag får de vite at de egentlig er fra det mystiske øyriket Tiladnen.

Holsve vil i møtet med elevene lese far bøkene, fortelle om hvordan fantasy-universet Tiladnen ble til og hva som inspirerer henne.

- Fantasy dominerer årets program fordi det er en sjanger som når fram til målgruppa, litteraturen trenger noe som treffer de unge, forklarer Stig Elvis Furset ved Buskerud fylkesbibliotek.

Det er Buskerud fylkesbibliotek som produserer litteraturtilbudet for Den kulturelle skolesekken.


Publisert 24. september 2013, oppdatert 24. september 2013.