Åpnet ny tannklinikk i Hurum

Tannhelsetjenesten i fylkeskommunen åpnet ny, moderne tannklinikk i Sætre i Hurum. Ordføreren i Hurum Monica Vee Bratlie kvitterte med å synge tannpussevisa.

Fylkestannlege Berit Binde i tannhelsetjenesten i Buskerud fylkeskommune foretok torsdag 11. september den offisielle åpningen av Sætre tannklinikk i Hurum kommune.

- Nye Sætre tannklinikk er nå endelig i drift etter mange års planlegging. Resultatet er en ny og moderne tannklinikk, i lyse og fine lokaler, sier Elen Ulseth Pedersen Neiden, overtannlege i Lier Røyken og Hurum tannhelsedistrikt.

- Vi i tannhelsetjenesten er veldig stolte av den nye klinikken, og ikke minst stolte av de fem flotte damene som driver klinikken på Sætre, sier hun.

- Et godt faglig miljø og en veldrevet klinikk

Tannklinikken ble åpnet i november 2013, og har nå i løpet av vinter og vår endelig blitt helt ferdigstilt.

- Dette til glede både for de som jobber der, og alle brukerne, sier hun og er samtidig godt med samarbeidet med Hurum Eiendomsselskap KF.

Tannklinikken ligger nå i 2. etg i Bankbygget i Nordre Sætrevei 4. Tannklinikken har fem ansatte, to tannleger, to tannhelsesekretærer og en tannpleier.

- Klinikken er blitt betydelig større, og har fått flere ansatte, enn det som var i den opprinnelige klinikken. Dette har resultert i et godt faglig miljø og en veldrevet klinikk, der de som jobber der trives, forklarer overtannlegen.

Elen Ulseth Pedersen Neiden sier tannhelsetjenesten og Sætre tannklinikk også har en del samarbeidspartnere som også holder til i bankbygget, som gjør det mye enklere å jobbe på tvers av yrkesgrupper og etater.

Ordføreren sang

Det blir ikke hull i ei tann som er ren, og tennene de pusser vi jo en etter en. Og godteri spiser vi bare til fest, sånn en gang i uka er best. Det er flaut, det er flaut, det er flaut, flaut, flaut, og bare kunne tygge graut!

- Vi kan være stolte av at vi etter mange års planlegging endelig har fått en moderne offentlig tannklinikk i flotte, lyse lokaler her midt i Sætre, sier ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie, som sang tannpussevisa til ære for den nye klinikken.

- Jeg tror at med slikt moderne utstyr, kompetente ansatte og flotte lokaler – så kommer ingen til å grue seg til å gå til tannlegen i Hurum, mener ordføreren.

Ordføreren benyttet også anledningen til å takke de ansatte for tålmodigheten og byggherren for jobben som er gjort og Buskerud fylkeskommune.

- Jeg vet det har vært gjort mye for å oppgradere lokalene og det er mye arbeid som ikke vises her. Arbeid som har godt utført under kyndig ledelse av kommunens eiendomsselskap, avslutter Monica Vee Bratlie.


Publisert 12. september 2014, oppdatert 12. september 2014.