- Jeg er stolt

Offisiell åpning av nye Hønefoss videregående skole. - Jeg er stolt. Dette er et løft for skolen, og et løft for Ringerike, sier rektor Olav Bråten.

Fredag 4. september var det offisiell åpning av nye Hønefoss videregående skole.

Den nye skolen har kostet 475 millioner kroner og er finansiert av Buskerud fylkeskommune.

- Vi har fått en skole som innbyr til læringsglede. Vi har fått tidsriktige og moderne lokaler til både teori og praksis. Jeg vil takke fylkeskommunen for dette praktbygget, sier rektor Olav Bråten.

Den nye skolen ble tatt i bruk 5. januar i år og Bråten kan fortelle at de nå opplever en markant økning i søkere til skolen.

- Gjennomføringen har også gått frem denne våren. Det er blitt konkurranse for å komme inn på skolen, sier rektoren.

- Jeg blir inkludert

Offisiell åpning nye Hønefoss vgs elever
Magnus Pettersen Gram (17) og Helene Krisoffersen (23) er godt fornøyd med den nye skolen.

Den nye skolen rommer over 600 elever og nær 150 ansatte. Det er en moderne skole der klasserommene har store glassflater som gjør at yrkesfagene synes når man kommer inn i skolebygget.

- Det er blitt veldig fint med alle glassrutene i bygget, og de sosiale sonene der man blir kjent med nye folk, sier Magnus Pettersen Gram (17).

- Jeg synes det er veldig morsomt her. Som voksen blir jeg inkludert med de yngre elevene. Vi blir også mer sosialisert i disse åpne lokalene enn i de gamle lokalene som var mørke, sier Helene Kristoffersen (23) som går på voksenopplæringen.

- Det er fantastisk, sier Gunhild Bratvold, lærer på design og håndverk og studiespesialiserende med forgivningsfag.

- Vi har mange spesialverksteder som gir oss mange flere muligheter enn tidligere, sier Bratvold.

Gunhild Bratvold

En region i vekst

Det var fylkesordfører Morten Eriksrød som stod for den offisielle åpningen av skolen.

- Det har blitt et åpent skoleanlegg som fylkeskommunen er stolt av å levere og som skal brukes av elever og lærere i mange år fremover i en region som kan imøtese stor vekst, sier Morten Eriksrød.

- Som politiker er det fint å se politiske vedtak vokse seg til et bygg med fire vegger, men nå starter også jobben med å fylle disse fire årene med kunnskap, og å skape en skole hvor elevene blir sett, hørt og får muligheten til å nå sine mål, sier Iselin Haugo, leder av hovedutvalget for utdanningssektoren i Buskerud fylkeskommune.

- Nå starter den spennende reisen: og vi politikere gleder oss til å se hva slags muligheter som nå venter for elevene på Hønefoss videregående skole, sier Haugo.

Bilverksted nye Hønefoss vgs

- Vi må innrømme at vi er stolte over at vi har fått være med på byggingen av denne flotte skolen, sier Wibeke Varløe Ness fra entreprenørselskapet Reinertsen AS.

- Vi har vært opptatt av å benytte lokale entreprenører, og rundt halvparten av alle leveranser og avtaler er inngått med bedrifter lokalt i fylket, sier Varløe Ness.

- Drøye 10 000 timeverk er utført av lokale lærlinger, poengterer hun.

- Gratulerer med et flott bygg. Vi synes det er blitt en veldig flott skole. Næringslivet er også kjempe begeistret, sier ordfører i Ringerike kommune, Kjell B. Hansen.

Underholdning nye Hønefoss vgs
Bror Andersen og Eivind Lien (skotten) underholdt publikum og presenterte morsomheter fra den nye sekkepipelinja på skolen.


Publisert 4. september 2015, oppdatert 20. april 2016.