Er dette Norges beste Ungdomsbedrift?

Teen Voice UB fra Rosthaug videregående skole konkurrerer om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2015.

Uten tidligere etablerererfaring startet tre jenter fra Rosthaug videregående skole i Modum i høst ungdomsbedriften Teen Voice UB.

Elevene har laget sitt eget radioprogram for ungdom. I neste uke reiser de til Lillestrøm for å representere Buskerud på NM for Ungdomsbedrifter.

Sikter høyt

– Dette er utrolig stort. Vi har jobbet ufattelig mye for dette, og vi har et samarbeid som ikke kan sammenlignes med noen annet. Det var absolutt ikke forventet å ta med seg så mange priser hjem fra fylkesmessa og vi er utrolig stolte over å få representere Buskerud i NM, sier Malin Lund Flaglien, daglig leder i bedriften.

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april.

158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer i 16 ulike kategorier, men det er kun èn bedrift fra hvert fylke som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen og billett til EM i Berlin i sommer.

Etter å ha blitt kåret til beste ungdomsbedrift i Buskerud, er Teen Voice UB fylkets representant i konkurransen Norges beste Ungdomsbedrift 2015.

Entreprenørskap må læres

498 elever i videregående skoler i Buskerud har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud.

Ønsker mer samhandling

Entreprenørskapssatsingen i Buskerud er et samarbeid mellom mange aktører. Buskerud fylkeskommune, NHO, NAV og Nordea er blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap i fylket.

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lese seg til i en bok, sier Anne Johanne Guldvik, styreleder i Ungt Entreprenørskap Buskerud.

– Vi trenger mer samhandling mellom skolen og omverdenen, avslutter Anne Johanne Guldvik.


Publisert 22. april 2015, oppdatert 10. september 2015.