Får støtte til naturfilm om Holleia

- Holleia og Asbjørnsens folkeeventyr «En tiurleik i Holleia» har fulgt oss fra guttedagene, så vi gleder oss, sier regissør Torgeir B. Lande som sammen med kollega Arne Nævra lager film om eventyrskogen.

- Det er veldig gledelig at Viken Filmsenter støtter oss! Filmen om Holleia er veldig lokalt forankret, og støtten gjør at vi kan lage filmen på det ambisjonsnivået vi ønsker, sier Torgeir Beck Lande fra Kongsberg. 

De to buskerudregissørene i selskapet Naturbilder får nå 200 000 kroner i støtte fra det regionale filmsenteret som eies av fylkeskommunene Buskerud, Akershus, Østfold og Vestfold.

Torgeir Beck Lande og Arne Nævra

En annerledes naturfilm

Lande forklarer at Holleia er en annerledes naturfilm der klassiske natur- og dyreopptak blandes med fiksjonære elementer – gjennom tankene og opplevelsene til en tenkt Skogmann, som observerer Keiserens vekst og fall på tiurleiken og det vakre, men mystiske Trolltjernet i Holleia.

Holleia er et skogsområde på rundt 450 km2 som ligger mellom de store innsjøene Krøderen og Tyrifjorden i Ringerike, Modum og Krødsherad kommuner.

- Vi har brukt mye tid der oppe og kjenner dette skogsområdet godt, sier Lande.

- Holleia og Peter Chr. Asbjørnsens folkeeventyr om «En tiurleik i Holleia» har fulgt oss fra guttedagene, og dette er vi opptatt av å fortelle videre, sier han.

- Skogsområdet er buskerudkultur og har mye spennede historie som virkelig har en plass i Buskerud, avslutter Torgeir B. Lande.

Filmen om Holleia skal vises på NRK 1 - Ut i naturen - før jul i to deler (2x40 minutter).

20 filmprosjekter får tilskudd på 2,25 millioner

Holleia er en av mange som får støtte fra Viken Filmsenter. I den første tildelingsrunden i år har det regionale filmsenteret gitt tilskudd til 8 kortfilmer, 9 dokumentarer og 3 langfilmer.

Oversikt over alle som får støtte fra Viken Filmsenter

Filmsenteret skriver i en pressemelding at de i denne runden har ønsket å prioritere produksjonsklare prosjekter, og godt over halvparten av tilskuddene i denne runden går til produksjon.

Senteret mottok 68 søknader med et samlet søknadsbeløp på 11,3 millioner kroner.

Neste søknadsfrist er 30. april 2015.


Publisert 30. mars 2015, oppdatert 10. september 2015.