Utvider tilbudet for voksne elever

OPUS utvider nå tilbudet for voksne elever over 25 år, og kan friste med 15 studieplasser på Restaurant og matfag på Åssiden videregående skole.

Avdelingsleder ved OPUS Drammen, Tore Fjulsrud, er strålende fornøyd med å tilby et nytt utdanningsløp for voksne rettighetshavere, altså voksne som ikke tidligere har fullført videregående opplæring. 

- Det viser seg å være gode jobbmuligheter med et fagbrev i denne bransjen, og fra høsten kan vi tilby 15 plasser på vg1 Restaurant og matfag. Det er vi veldig glade for, smiler Fjulsrud.

Ingenting gleder avdelingslederen mer enn når avdelingen bidrar med kompetanse som får folk ut i arbeid.

Fjulsrud forteller at så mange som 450 mennesker mellom 25 – 60 år benytter seg av et studieltibud gjennom OPUS Drammen bare i år. Mange tar utdanning innen helse og oppvekst eller generell studiekompetanse.

-  Mange får et jobbtilbud innen helse og omsorgsbransjen, men vi tror en utdanning innen Restaurant og matfag også vil være gunstig. Spesielt ser det lovende ut for de som velger å ta fag/svennebrev som baker, butikkslakter eller kokk, sier avdelingsleder ved Restaurant og matfag, Asle Nerhagen.

Mer om utdanningsløpene innen Restaurant og matfag finner du her: http://www.udir.no/kl06/RM/

- De som er interessert kan søke fortløpende fram mot førsteinntaket 15. april,  men vi fyller opp plassene helt fram til skolestart, forklarer studieveileder Lisbeth Herlofsen.

Mer info på søknadsprosessen finnes på OPUS sine hjemmesider:  http://www.bfk.no/opusdrammen


Publisert 2. mars 2015, oppdatert 10. september 2015.