Fra Estland til Norge for å lære

Vennskapsfylke Pärnu på norgesbesøk: - Vi satser mye på turisme og for næringslivet vårt er det nyttig å lære mer om hvordan dere jobber med denne næringen.

Buskerud fylkeskommune har samarbeidet med  Pärnu fylke i Estland siden 1991. I fjor signerte fylkeskommunen en ny 4-årsavtale med Pärnu fylke. Et av de viktigste samarbeidsområdene er næringsutvikling.

- Vi følger opp partnerskapsavtalen som vi signerte i fjor, og det at de nå kommer til Buskerud for å se hvordan vi her i landet løser ulike oppgaver er noe vi også kan dra nytte av, sier fylkesordfører Roger Ryberg (Ap).

Avtalen skal stimulere til næringslivssamarbeid mellom aktører i Buskerud og Pärnu, og bidra til innovasjon innenfor i offentlig sektor.

- Vi har et godt samarbeid med Buskerud fylkeskommune, og jeg setter stor pris på møtene med Roger Ryberg, sier Kalev Kaljuste, guvernør i Pärnu.

Delegasjonen fra Pärnu fylke kom torsdag og skal være i Buskerud til søndag. De har blant annet besøkt Torp flyplass i Sandefjord for å lære mer om drift av en flyplass.

- Vi satser mye på turisme og for næringslivet vårt er det nyttig å lære mer om hvordan dere jobber med denne næringen, fortsetter Kaljuste.

De har også besøkt Fylkesmannen i Buskerud for å lære om hvordan Drammen kommune blant annet tar i mot flyktninger.

- Det kommer ikke så mange flyktninger til oss nå, men vi forventer at det vil komme flere i årene som kommer, derfor er det nyttig for oss å se hvordan dere løser disse utfordringene, sier han.

Norgesbesøket avsluttes søndag ved at de overværer skiflygingsrennet i Vikersund.

Samarbeidet med Pärnu hadde fra starten av 90-tallet preg av å være nødhjelp, men har i takt med Estlands økonomiske utvikling tatt nye former.


Publisert 12. februar 2016, oppdatert 12. februar 2016.