Gir 50 000 til skoleprosjekt i Nairobi

I stedet for julegaver til ansatte gir Buskerud fylkeskommune 50 000 kroner til skoleprosjekt som sikre elever i Nairobi en trygg skoledag.

Gjennom de siste årene har det vært en tradisjon i Buskerud fylkeskommune for å gi penger til et veldedig formål i stedet for å gi julegave til hver ansatt.

I år går gaven til Nairobiprosjektet på Drammen videregående skole.

Skolens prosjekt går ut på å betale skolepenger for ungdommer fra slummen, og elevene ved Drammen videregående skole samler derfor inn penger hver høst - One Day of Solidarity - slik at elevene får dekket skolegang.

- Alle vil jobbe for barn i slummen, og for at samfunnet skal bli mer rettferdig.

Kristine Novak, rektor Drammen videregående skole

- Elevene våre i Nairobi forteller at det er viktig for dem å gå på skole, og de har store planer med livene sine, sier rektor Kristine Novak.

I Kenya går elevene på Boarding school, det vil si at de bor på skolen, og de går der i fire år. Et års skolegang koster 3 000 kroner.

Drammen videregående skole har til en hver tid rundt 100 medelever i Nairobi.

Nairobiprosjektet

Novak forklarer at for disse elevene, som lever trangt og kummerlig i slummen, er boardingskoler viktige. Der får mat, de er i trygge omgivelser og de får tid og plass til å studere.

Elevene kommer fra Pumwanislummen, de har gått på en skole som heter St. John, og de søker om å få stipend. Det er knallhard konkurranse mellom søkerne, de er topp motiverte, flinke og de jobber hardt!

- Nytt av året er at vi også sponser en student på universitetsnivå. Vi har hatt dette prosjektet i flere år nå, og våre flinke elever er klar for videre studier. Totalt har vi sponset 221 elever i de fem årene vi har hatt prosjektet. Og 25 nye elever starter skolegang nå i januar, de er sponset av pengene som ble tjent inn i oktober, avslutter Kristine Novak.


Publisert 19. desember 2016, oppdatert 19. desember 2016.