Her er den nye lederen av likestillingsutvalget

- Noe av det første vi skal gjøre er å lage en handlingsplan og sørge for at vi får mer fakta om likestillingen i Buskerudsamfunnet på kjønn, etnisitet, legning og funksjonshemning.

Buskerud fylkeskommune oppretter nå et likestillingsutvalg (2016-2019).

Likestillingsutvalget skal ta initiativ for å få fram saker med betydning for likestillingsspørsmål, både hva gjelder kjønn, etnisk bakgrunn, legning eller funksjonshemning

- Vi blir ikke arbeidsledige med det første, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet sammen med de andre i likestillingsutvalget, sier nyvalg leder, Lena Reitan (SV).

- Det blir gøy, spennende og strevsomt. For likestillinga kommer ikke av seg selv.

Lena Reitan

- Noe av det første vi skal gjøre er å lage en handlingsplan og sørge for at vi får mer fakta om likestillingen i Buskerudsamfunnet på kjønn, etnisitet, legning og funksjonshemning, sier Reitan.

Utvalget skal:

  • fungere som kontaktledd til likestillingsrådet, kommunale likestillingsutvalg og andre organer/organisasjoner som arbeider med likestillingsspørsmål
  • følge opp at fylkeskommunen har en god likestillingsprofil
  • i tråd med likestillingslovens intensjoner ta initiativ i saker som fremmer likeverdige forhold for ulike grupper og kjønn i samfunnet.

Medlemmer i likestillingsutvalget for perioden 2016-2019:

  1. Lene Reitan (SV), leder
  2. Sissel Hovland (Ap), nestleder
  3. Ralf Thomas Heberling (Mdg)
  4. Håkon Knudsen (Ap)
  5. Iselin Haugo (H)
  6. Mats Skaar (KrF)
  7. Magnus Herstad (Frp)

Publisert 5. februar 2016, oppdatert 5. februar 2016.