Kronprins Haakon åpner internasjonal læringsfestival

- Jeg er veldig glad og takknemlig for at Kronprinsen har takket ja til å åpne den viktige internasjonale læringsfestivalen, sier Ingebjørg Mæland ved Arbeidsinstituttet i Buskerud

Kronprinsen åpner den internasjonale læringsfestivalen «Inspiring Learning Life» 13. april på Sundvolden Hotel.

En av arrangørene bak festivalen er Arbeidsinstituttet i Buskerud , som er ett av flere samarbeidsprosjekter til Kronprinsparets Fond.

Les også: Fire nye år med Kronprinsparets Fond

Nye måter å lære sammen på

Målet for konferansen er å mobilisere ekspertise, kunnskap og kreativitet for å utforske og utvikle nye måter å lære sammen på.

Konferansen stiller blant annet spørsmål om hvordan man kan lære av de som har klart å skape noen av de beste læringsmiljøene innenfor skole og utdanning i verden i dag.

- Jeg er veldig glad og takknemlig for at Kronprinsen har takket ja til å åpne den viktige internasjonale læringsfestivalen,  sier Ingebjørg Mæland, daglig leder ved Arbeidsinstituttet i Buskerud.

For oss betyr det anerkjennelse av et kontinuerlig utviklingsarbeid som vekker internasjonal oppmerksomhet, og det gir energi til å stå på videre.

Ingebjørg Mæland, daglig leder ved Arbeidsinstituttet i Buskerud

- Sammen skal vi videreutvikle og skape kollektiv kunnskap om hva som bygger gode relasjoner i alle livets sammenhenger - spesielt i forhold til et langt læringsliv, sier Mæland.

Kronprinsparet på Sundvolden i 2013
Kronprinsparet under Arbeidsinstituttets samling på Sundvolden i 2013.

Forskere i verdensklasse og internasjonale eksempler

Læringsfestivalen byr på noen av de fremste forskerne innen styrkebasert læring og sosialkonstruksjonisme, blant annet Kenneth Gergen, Elspeth McAdam, Gert Biesta og Larry Espe.

Dessuten kommer det representanter fra ulike læringsmiljøer fra hele verden som hver på sin måte har oppnådd svært gode resultater i sitt læringsarbeid.

De vil dele sine erfaringer og invitere til workshops hvor målet er å lære av suksesser og sammen skape innovativ læringspraksis som flere kan ta i bruk. Alle deltakere vil bli utfordret til aktiv deling av kunnskap og erfaringer.

Arbeidsinstituttet i Buskerud arrangerer festivalen i samarbeid med Lent, Taos Institute og Nasjonalt vitensenter for styrkebasert læring.


Publisert 16. februar 2016, oppdatert 16. februar 2016.