- Jeg er veldig stolt og veldig glad!

Jazzmusiker Erlend Skomsvoll mottok torsdag formiddag arbeidsstipendet Årets fylkeskunstner på 150 000 kroner fra Buskerud fylkeskommune.

- Tusen takk! Jeg er veldig stolt og veldig glad.

Erlend Skomsvoll, jazzmusiker

Skomsvoll mottok arbeidsstipendet Årets fylkeskunstner under åpningen av kulturkonferansen 2017 på Krona på Kongsberg.

- Det er en stor ære og det betyr at noen setter pris på det jeg holder på med, og det er noe helt spesielt, sier Skomsvoll.

- Det må nesten oppleves for å vite hva det betyr.

Erlend Skomsvoll, jazzmusiker

Jazzmusikeren, som er bosatt i Modum kommune, mottok arbeidsstipendet på 150 000 kroner av fylkesordfører Roger Ryberg (Ap).

- Gratulerer! Erlend Skomsvoll er en ettertraktet musiker, han er en sentral pianist, orkesterleder og arrangør som har satt preg på norsk jazz i over to tiår, sier Roger Ryberg.

- Han har samarbeidet med et utall norsk artister, og ikke minst den amerikanske jazzartisten Chick Corea, sier Ryberg.

Skomsvoll har tidligere blant annet mottatt Ella-prisen, Buddyprisen fra Norsk Jazzforum og Spellemannsprisen.

- Hensikten med å gjeninnføre ordningen med fylkeskunstner er å fremheve kjente kunstnere fra Buskerud, samt sette fokus på Buskerud som et kulturfylke.

Roger Ryberg, fylkesordfører

I Skomsvolls komponistverksted i Åmot har viktige komposisjoner blitt til, blant annet Kontrafaktiske verk for Trondheim Jazzorkester, urframført på Kongsberg Jazzfestival i 2007, Requiem med Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor, slagverkkonserten Dsjåkåccåråckå med Eirik Raude som solist, samt musikken til NRKs dokumentarserie Norsk Polarhistorie.

De siste årene har han turnert med Come Shine, opptrådd i Operaen, hatt to plateutgivelser, hvorav den ene med KORK, samarbeidet med Jan Erik Vold og Knut Reiersrud og ikke minst spilt på Kongsberg Jazzfestival.

I tillegg til arbeidsstipendiet vil Buskerud fylkeskommune og fylkeskunstneren inngå en samarbeidsavtale om tiltak som skaper oppmerksomhet om kunstneren og fylkeskommunen.

I januar 2018 skal fylkeskunstneren vederlagsfritt presentere et kunstnerisk verk som er et resultat av arbeidet i 2017.


Publisert 26. januar 2017, oppdatert 21. august 2017.