Gir julegave til barnehjem for HIV-rammede barn i Sør-Afrika

1,2 millioner foreldreløse barn på grunn av AIDS: I stedet for julegaver til ansatte gir Buskerud fylkeskommune 50 000 kroner til barnehjem for HIV-rammede barn.

Gjennom de siste årene har det vært en tradisjon i Buskerud fylkeskommune for å gi penger til et veldedig formål i stedet for å gi julegave til hver ansatt.

I år går gaven på 50 000 kroner til et barnehjem for HIV-rammede barn i Sør-Afrika som International Baccalaureate (IB)-elevene ved Kongsberg videregående skole har samarbeidet med i en årrekke.

- Humanitær hjelp er en viktig del av utdanningen på International Baccalaureate. Det er derfor veldig hyggelig at vi kan sende avgårde en ekstra stor julegave i år!

Hanne Merete Hagby, rektor Kongsberg videregående skole

- Elevene våre har i flere år samlet inn penger og utstyr som de tar med ned til barna og de ansatte når de besøker dem i vinterferien, forklarer rektor Hanne Merete Hagby.

Sterkt preget av AIDS og fattigdom

Botshabelo barnehjem ligger i et område som er sterkt preget av AIDS og fattigdom.

Det ble etablert for 25 år siden av et sørafrikansk ektepar som solgte alt de eide for å vie sitt liv til å bedre levekårene for barn som har mistet sine foreldre i AIDS.

Barnehjemmet tar seg først og fremst av barn som er syke eller foreldreløse, men hjelper også gamle og andre trengende i lokalsamfunnet.

Botshabelo har skole for barna og en medisinsk klinikk som både behandler AIDS-syke beboere og tar seg av andre helseplager.

For øyeblikket er det ca 200 barn som bor på barnehjemmet, i tillegg kommer 100 - 150 for å gå på skole og få mat. De eldste (og friskeste) barna sendes med buss til nærmeste by (Magalisburg) for å gå på college.

- IB-elevenes støtte gjennom flere år gir et viktig bidrag til fortsatt utvikling og drift, sier Kongsberg-rektoren.

Ansatte foreslo selv julegaven

Personalsjef i Buskerud fylkeskommune, Vegar Arndal, forklarer at det var ansatte i fylkeskommunen som selv foreslo hvem som burde får julegaven på 50 000 kroner.

- Vi har hatt en god prosess med involvering fra ansatte og vernombudene for å lande hvem som burde få årets julegave fra fylkeskommunens ansatte, sier Vegar Arndal.

- Barnehjemmet som IB-linja jobber med er et flott tiltak som vi støtter med glede, avslutter personalsjefen i fylkeskommunen.

Tidligere mottakere av julegave fra ansatte:


Publisert 19. desember 2017, oppdatert 20. desember 2017.