Statsministeren kommer til Trafikkofrenes dag

Statsminister Erna Solberg deltar under markeringen av Trafikkofrenes dag i Buskerud.


Søndag 15. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åmot kirke i Modum kommune.

Det var 10 menn og fire kvinner som mistet livet i trafikkulykker i Buskerud i fjor.

- Antallet drepte i trafikken har heldigvis gått ned de siste årene, men fortsatt mister alt for mange livet på norske veger, sier statsminister Erna Solberg (H).

Erna Solberg

Solberg deltar på arrangementet og holder hovedtalen i Åmot kirke søndag ettermiddag.

I tillegg deltar fylkesordfører Roger Ryberg, ordfører i Modum Ståle Versland og biskop Per Arne Dahl.

- Det er en tragedie for familie, venner og kolleger å miste noen i trafikken. Men det er også et betydelig samfunnsproblem som berører oss alle, sier statsminister Erna Solberg (H).

- Hvert liv som går tapt er ett for mye.

Erna Solberg, statsminister

Det er Buskerud fylkeskommune som i samarbeid med kirken, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, ambulansene, brannvesenet, Modum kommune, MA, rusfri trafikk og livsstil, Personskadeforbundet, NAF og Røde Kors står bak markeringen.

- Vi må fortsette det målrettede trafikksikkerhetsarbeidet der visjonen er at ingen skal miste livet eller bli hardt skadd i trafikken, sier statsministeren.

Buskerud fylkeskommune har et overordnet ansvar for å samordne trafikksikkerhetsarbeidet i fylket (vegtrafikklovens § 40a) - et arbeid som gjøres gjennom Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

- Vi ønsker å minnes de omkomne og vise medfølelse med de pårørende og skadde. Det gjør vi blant annet ved å tenne lys og arrangere en sammenkomst i kirken, avslutter Olav Skinnes.

Arrangementet starter klokka 16 med oppmøte ved Åmot-senteret. Fakkeltoget går fra senteret og opp til Åmot kirke der det blir en minnemarkering med tale fra blant annet pårørende.


Publisert 11. januar 2017, oppdatert 11. januar 2017.