Vikersund søker om skiflygings-VM 2022

- Å få arrangere VM i Vikersund er en fantastisk mulighet både for oss som arrangør og for regionen.

Søkerkandidaten for skiflygings-VM 2022, Vikersund, presenterte søknaden for ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) under høstmøtet i Zürich.

Tildeling skjer på FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas 17. mai 2018.

Dersom Vikersund blir tildelt VM i 2022, vil det også bli arrangert et prøve-VM i 2021.

- Å få arrangere VM i Vikersund er en fantastisk mulighet både for oss som arrangør og for regionen.

Håvard Orsteen, leder i søkerkomiteen

- Vikersund har utviklet seg mye siden VM2012, og de neste fem årene blir det utrolig gøy å forberede en folkefest av dimensjoner i Vikersund, sier Orsteen i en pressemelding.

- Det ligger store forventinger til Vikersund som arrangør, både fra publikum, det internasjonale skiforbundet og utøverne. Dette gleder vi oss til å ta fatt på dersom søknaden blir godkjent i mai, sier Håvard Orsteen.

- I tillegg til å arrangere et fantastisk hopprenn, som gir en betydelig Buskerud-effekt som fremadrettet fylke, tar Modum og Vikersund stort samfunnsansvar for å ta med seg hele lokalsamfunnet. Også de som i perioder av livet ikke har det så lett, sier Roger Ryberg, fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune.

- Skoleprosjektet i Vikersund er noe av det beste som har skjedd i Norge for å få elever til å ferdigstille utdanningen sin. Derfor får Vikersund også støtte av samtlige partier i fylkestinget, sier Ryberg.

Les også: Offentlig og privat samarbeid i Vikersundbakken ble en suksess

- Når kommunen er med på banebrytende nytenkning i utdanning og samfunnsansvar, da er det en glede for meg som fylkesordfører å være med og fronte dette.

Roger Ryberg, fylkesordfører i Buskerud

Vikersund hopprenn

Det var i 1977 at det for første gang ble arrangert VM i skiflyging i Vikersundbakken. Deretter er det blitt arrangert VM i 1990, 2000 og sist i 2012.

- I 2022 er det 10 år siden sist Vikersund arrangerte VM i skiflyging. Jeg er svært imponert over hvor stort engasjement det er i Vikersund til årlige arrangement i verdens største og flotteste hoppbakke, skipresident Erik Røste.

- Et VM i 2022 er med på, om mulig, å øke denne interessen. VM søknaden som ble presentert for inspeksjonsgruppen i FIS, viser en vilje til å fortsatt utvikle anlegget til å være et topp moderne helårsanlegg for alle nivåer for hoppsporten, sier Røste.

- Vi ser fram til å ønske skiflyverne velkommen til Vikersund i 2022, avslutter skipresident Erik Røste.


Publisert 12. oktober 2017, oppdatert 12. oktober 2017.