1 500 elever får se teatersuksessen Grønlandsūtraen gratis

Den kulturelle skolesekken i Buskerud: Teatersuksessen Grønlandsūtraen reiser nå på skoleturne i fylket.

- Vi er veldig stolte over at elever på videregående nå gratis kan få oppleve Fredrik Høyers Grønlandsūtraen, sier Jørgen Greiner som jobber med Den kulturelle skolesekken (DKS) i Buskerud fylkeskommune.

Forestillingen har hatt stor suksess på Nationaltheatret i Oslo og har fått fantastisk mottakelse fra publikum og presse.

- DKS har nå tatt initiativ til at den endelig - og for første gang - også spilles i Høyers hjemby Drammen, sier Greiner.

Det er Buskerud fylkeskommune som koordinerer, produserer og distribuerer skolesekktilbudet hvert år til kommunene i fylket.

Politikerne i hovedutvalget for kultur i Buskerud fylkeskommune bevilget nylig 15,1 millioner kroner til DKS for skoleåret 2018/2019.

Skoleturné

Forestillingen Grønlandsūtraen spilles i skoletiden på Drammens Teater tirsdag 6. november for elever fra Drammen, Lier og Åssiden videregående skole, Briskeby videregående skole og oppfølgingsklassen under Drammen fengsel.

- Deretter går turen videre på skoleturné for tilsammen 1 500 elever ved de videregående skolene i Buskerud, fortsetter Greiner.

Grønlandsūtraen er skrevet av forfatteren og poeten Fredrik Høyer, som også står for fremføringen.

Stykket er omarbeidet for scenen av Mattis Herman Nyquist, som debuterer som regissør med denne forestillingen.

Monologen er basert på diktsamlingen med samme navn, utgitt som bok og LP-plate under litteraturkonseptet Ferdigsnakka.


Publisert 5. november 2018, oppdatert 5. november 2018.