10 millioner kroner til nye bussavganger

Fra og med august øker Brakar antallet bussavganger på mange linjer.

Det er primært byområdene Drammen og Ringerike som får bedre busstilbud, skriver Brakar i en pressemelding.

I Drammensområdet er dette den største økningen i busstilbudet siden belønningsordningen i Buskerudbyen kom i 2010.

Friske penger fra Buskerudbyen, Buskerud fylkeskommune og omprioritering av Brakars egne midler, gjør det mulig med en ny stor satsing på buss.

Totalt blir det 10 millioner kroner til nye avganger fra august.

– For å få flere til å reise må vi fokusere på byområdene, sier administrerende direktør i Brakar as, Terje Sundfjord.

– I sommer har vi redusert avganger med svært få passasjerer i sommerukene over hele fylket. Ved å fjerne tomme eller nesten tomme avganger har vi spart mange kilometer som vi kan bruke til å kjøre mer de øvrige månedene i året.

– Vi vet at det er lurt å øke antall avganger i områder hvor det bor mange folk. Det gir flere reiser. Vi satser også ekstra på viktige pendlerlinjer. Etter våre beregninger styrkingen vi nå gjør gi rundt 160 000 flere reiser på årsbasis, sier han.

Økningen Brakar nå gjør i Drammen er i prinsippet en forskuttering av økt satsing i Buskerudbypakke 2. Når den kommer, vil antallet avganger økes ytterligere.

I tillegg til endringene nå i august ser Brakar mulighet for å øke antall avganger til Konnerud i løpet av kommende år.

– I dag kjører vi buss til Konnerud senter hvert 10. minutt. Planen er at det skal gå en buss hvert 7.-8. minutt, forteller Sundfjord.

– Vi tror endringene vi nå gjør vil bli tatt godt imot hos innbyggerne i området. Flere avganger er stadig den viktigste faktoren folk oppgir for å ta bussen.

– Med en solid vekst på 9,5 prosent i Drammen og 4,3 prosent i fylket totalt første halvår i 2018, føler vi oss trygge på at vi prioriterer riktig. Vi har høy kundetilfredshet, og ikke minst makter vi å oppfylle kravene satt til oss fra politikerne i Buskerud, sier Sundfjord.


Publisert 14. august 2018, oppdatert 14. august 2018.