Årets fylkeskunstner: - Finner mye inspirasjon fra musikk

Under årets jazzfestival på Kongsberg inviterte billedkunstneren publikum til atelierkonsert.

Billedkunstner Hilde Honerud fra Kongsberg mottok tidligere i år arbeidsstipendet Årets fylkeskunstner på 150 000 kroner fra Buskerud fylkeskommune.

Under Kongsberg Jazzfestival åpnet hun dørene til verkstedet og lot publikum få bli bedre kjent med henne.

- Jeg synes det kjempefint. Jazzfestivalen er stor og jeg er veldig glad for at jeg får vist meg fram for publikum, sier Hilde Honerud.

- Honerud jobber i sine verk med å la det funderende, det politiske og det ordinære knyttes sammen til én fortelling, sier Hilde Eriksen i Buskerud fylkeskommune.

Billedkunst Honerud

Eriksen intervjuet Honerud i atelieet om arbeidet og hvordan hun jobber med uttrykket sitt.

- Vi åpner opp døra og får en sniktitt i hennes virke. Dette er en vinn-vinn-situasjon, og vi er takknemlig for at vi fikk muligheten av jazzfestivalen til å by på et slikt møte, sier Eriksen.

I forbindelse med samtalen fikk publikum møte den libanesiske trompetisten Mazen Kerbaj i samspill med trommeslager Ståle Liavik Solberg.

- Jeg synes det er fint å sammenkoble kunst som en scene med musikk, og det er hyggelig å ta publikum med inn. Frijazz og billedkunst kan inspirere hverandre, sier Honerud.

Hilde Honerud er medlem i Buskerud Bildende Kunstnere (BBK), Norske Billedkunstnere (NBK) og Forbundet Frie Fotografer (FFF). Hun har også fått atelierplass på Strømsø Atelierfelleskap (SAF).

Honerud har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo og en bachelorgrad i Photography, Film and Imaging fra Napier University i Edinburgh.

Hun har mottatt diverse priser og stipender, og har bak seg en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn- og utlandet.

- Jeg har har alltid vært på jazzfestivalen og finner mye inspirasjon i musikk, avslutter billedkunstneren.

Atelier Honerud


Publisert 6. juli 2018, oppdatert 6. juli 2018.