Eline Juel Bjørkevik kåret til årets tannpleier

- Prisen er en stor anerkjennelse! Jeg har vært tannpleier i 26 år og aldri angret på yrkesvalget, sier Eline Juel Bjørkevik i BFK Tannhelse.

Eline Juel Bjørkevik ble kåret til årets tannpleier - Oral-B's tannpleierpris 2018 - under Norsk Tannpleierforenings fagkonferanse og 50-års jubileum.

- Det er veldig kjekt å motta en slik pris for det arbeidet som vi holder på med, sier tannpleier Eline Juel Bjørkevik i BFK Tannhelse.

- Jeg har utrolig gode folk rundt meg!

- Jeg har jobbet i det offentlige og undervist i tannpleierutdanningen, og gjennom dette arbeidet fått jobbe med de pasientene og gruppene som trenger det mest innen det helsefremmende og forebyggende, fortsetter hun.

- Det er veldig givende, og noe jeg brenner for, sier tannpleieren.

- Jeg har vært tannpleier i 26 år og aldri angret på yrkesvalget!

Eline Juel Bjørkevik i BFK Tannhelse

BFK Tannhelse er et fylkeskommunalt foretak som er eid av Buskerud fylkeskommune.

Juryens begrunnelse:

  • "Årets vinner har bred arbeidserfaring. Hun har deltatt i mange prosjekter som har vært av stor betydning for både pasienter og kollegaer.
  • Hun har skapt og innarbeidet henvisnings- og oppfølgingsrutiner for barn og unge med akutte og kroniske sykdommer.
  • Hun jobber aktivt med opplæring og veiledning for helsepersonell på sykehuset.
  • Hun har vært og er en ettertraktet foredragsholder i tema tannhelse og diabetes og har skrevet flere fagartikler om temaet.
  • Vinneren er en tannpleier med hjerte for pasienter, tannhelsetjenesten og for det helsefremmende og forebyggende arbeidet."

- Gratulerer! En vel fortjent pris som hun har fått for sitt arbeid og engasjement med ulike prosjekter og satsinger i tannhelsetjenesten, sier fylkestannlege Berit Binde i BFK Tannhelse.

Fylkestannlegen sier Eline Juel Bjørkevik brenner for sitt fag, og har gjort en flott jobb med å å sette fokus på tannhelse på barne- og ungdomsavdelingen, samt habiliteringsavdelingen på Drammen sykehus.

Opplæring og veiledning av helsepersonell og foresatte er en viktig oppgave, i tillegg til innføring av henvisningsrutiner, så dårlig tannhelse ikke skal bli en tilleggsbelastning for syke barn.

- Eline har vært sentral i arbeidet som førte til at tannhelsetjenesten i Buskerud ble den første ISO-sertifiserte tannhelsetjenesten i landet, fortsetter fylkestannlegen.

Til daglig er Juel Bjørkevik klinikkleder ved Drammen Tannklikk, Buskeruds største tannklinikk.

- Det er veldig flott at fylkestannlegen har alle yrkesprofesjoner inn i sin ledergruppe, sier Juel Bjørkevik.

- Eline er også en ettertraktet foredragsholder i tema diabetes og tannhelse, og aktiv på mange områder i norsk tannhelsetjeneste, avslutter en stolt fylkestannlege, Berit Binde.

Årets tannpleierpris er på 10 000 kroner.


Publisert 1. juni 2018, oppdatert 1. juni 2018.