Nominert til Årets Sosiale Entreprenør 2018 - kjemper om en halv million kroner

UngInvest AIB er en av tre nominerte til Årets Sosiale Entreprenør 2018. - Vi er utrolig takknemlige, sier Ingebjørg Mæland.

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris som deles ut til et selskap som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. 

Prisen deles ut på SosEntFesten på Posthallen 21. november.

- Vi er utrolig takknemlige for anerkjennelsen, og for å bli løftet fram og at noen ser verdien av det arbeidet som blir gjort hver dag, sier Ingebjørg Mæland, leder ved UngInvest AIB.

UngInvest AIB er en læringsarena eid av Buskerud fylkeskommune, som gir ungdom en tydelig retning i livet.

Det er et tilbud til unge i Buskerud som trenger et alternativ til tradisjonell videregående opplæring, for en kortere eller lengre periode.

- Alle unge skal bli møtt med et positivt tankesett når de kommer på skolen. Vi er tett på ungdommer som har et veldig behov for å bli sett for den de er. Ungdommen har et enormt potensiale, understreker Mæland (bildet under).

Ingebjørg Mæland

De nominerte

Dette er de tre nominerte som kjemper om en halv million kroner:

- Juryen kom fort frem til topp fem og så topp tre. Det var en udelt glede å jobbe med folk som allerede forstår hva sosialt entreprenørskap er og som alle vil drive feltet videre, sier Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen.

- Alle de tre kandidatene har en solid lokal plattform. Nå gjelder det bare å spre løsningene ytterligere, sier Andresen.

- Vi er veldig stolte

- Vi er veldig stolte av Ung Invest AiB, som virkelig fortjener denne anerkjennelsen! sier Jan-Helge Atterås, fylkesutdanningsdirektør i Buskerud fylkeskommune.

- Arbeidet de gjør, utgjør en kjempeforskjell for mange ungdommers liv nå og i fremtiden, sier Atterås.

Årets jury har bestått av representanter fra SoCentralAshokaReach for ChangeTøyen UnlimitedInnovasjon NorgeKronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører.

Alle aktørene har lang og bred erfaring fra feltet og jobber aktivt for at flere sosiale entreprenører skal lykkes.

Jurymedlemmene fremmet tre kandidater hver, totalt 20 selskaper. Av disse 20 kandidatene har juryen sammen nominert tre selskaper basert på kriteriene innovasjon, bærekraft og skalerbarhet.

De nominerte til prisen mottar 50 000 kroner hver, mens vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2018 får en halv million kroner.


Publisert 16. november 2018, oppdatert 16. november 2018.