Ny app skal få ungdom i Buskerud til å bruke lokale kulturtilbud

Som første fylke her i landet innfører Buskerud fylkeskommune en ny event-app for ungdom - Bizzy.

Denne uka lanserer Buskerud fylkeskommune en ny event-app (kulturkort) for ungdom i aldersgruppa 13 - 21 år.

Appen Bizzy, som er utviklet i samarbeid med ungdom i fylket, vil gi en oversikt over ulike kulturtilbud som kino, konserter, idrettsarrangement og andre arrangementer.

- Jeg synes dette er et veldig flott tilbud for oss ungdom. Vi får se hvor mye det er å gjøre i nærområdet, og det gjør at vi blir aktive, sier Aisha Fulani (17) fra Drammen.

- Det er kanskje ikke så mange som er klar over alt som skjer. Appen vil gjøre det lettere å finne på ting sammen med venner, sier Nora Haugstvedt (17) fra Solbergelva.

- Det blir billigere for oss, og det er jo ikke alle som har en jobb, så det er bra at vi får rabatter og billigere priser, sier ungdommene.

- Det er en veldig smart ide som gir oss et bedre tilbud, så som konserter, kino og håndballkamper. Den vil få oss mer ut og vi blir mer sosiale.

Tobias Hjellum Svensson (17) fra Drammen

Formålet er å øke ungdommens bruk av lokale og regionale kulturtilbud, og også stimulere til flere og mer varierte tilbud tilpasset aldersgruppen.

Det er politikerne i fylkeskommunen som har gitt penger til å utvikle den nye appen.

- Vi ønsker at ungdommene skal få felles arenaer i en viktig tid av livet sitt og at alle kan får være med på kulturarrangementer, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i fylkeskommunen.

- Bizzy skal gjøre kulturopplevelser mer tilgjengelige for ungdom i hele fylket.

Tonje Kristensen (Ap)

- Bizzy skal sørge for at ungdom bosatt i hele fylket nå skal få kjennskap til et bredt kulturtilbud, og benytte seg av dette til en akseptabel pris, sier Kristensen.

- Med Bizzy vil fylkeskommunen samarbeide med en rekke spillesteder, kommuner, idrettsarenaer/arrangementer, museer, festivaler, kinoer og annet for øke andelen ungdommer som brukere av diverse kulturtilbud, sier Hilde Eriksen i fylkeskommunen som har jobbet mye med å få på plass den nye tjenesten.

Bizzy lansering Kristensen
Kulturpolitiker Tonje Kristensen under lanseringen av den nye appen Bizzy i fylkeshuset mandag ettermiddag.

Eriksen sier en av appens kanskje viktigste funksjoner er å gi informasjon om hva som skjer! Den skal også linke til billettkjøp, og gi rabatt på eventuelle billettpriser.

- Vi som arbeider med Bizzy deler opp målgruppa i tre publikumssegmenter for å kunne spisse tilbud: 13-15 år/ 15-18 år/ 18-21 år, sier hun.

Bizzy skal bidra til deltakelse, opplevelse og ytring!

Eriksen forklarer at event-appen skal fungere som en kulturspleis for å lage bra og relevante opplevelser for målgruppa.

- Mest av alt må fylkeskommune, kommune og alle arrangører arbeide med målgruppemedvirkning og publikumsutvikling, fortsetter Eriksen.

Buskerud fylkeskommune skriver avtaler med samarbeidspartnere (arrangører, kommuner, kinoer, museer, etc.) som sier noe om gjensidige forpliktelser og forventninger.

Fylkeskommunen er ansvarlige for avtalene som lages, har redaktøransvar for appen og vil refundere avtalte rabatter.


Publisert 20. februar 2018, oppdatert 20. februar 2018.