Fylkesutvalget plusset på med 1,5 millioner kroner til samferdselstiltak

- Samarbeidspartiene i Buskerud fylkeskommune mener det er viktig å befeste Kongsbergs posisjon som viktig test og utviklingsarena for nye samferdselsløsninger.

I det aller siste fylkesutvalget i Buskerud fylkeskommune vedtok politikerne onsdag ettermiddag å plusse på ekstra til samferdselstiltak på Kongsberg:

  • Videreføring av selvkjørende buss prosjekt, linje 450, Kongsberg 1 000 000 kroner
  • Utvikling av "HentMeg" forsøket på Kongsberg 500 000 kroner

- Testarena Kongsberg er viktig for å utforske framtidas samferdselsløsninger og for å tilrettelegge for verdiskaping på ny samferdselsteknologi, sier Bjørn Tore Ødegården (Arbeiderpartiet) som la fram forslaget på vegne av samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet. Miljøpartiet De Grønne og Venstre.

- Samarbeidspartiene i Buskerud fylkeskommune mener det er viktig å befeste Kongsbergs posisjon som viktig test og utviklingsarena for nye samferdselsløsninger, sier Ødegården.

I samarbeid med Applied Autonomy og Vy drifter Brakar to selvkjørende busser i Kongsberg på strekningen Kongsberg knutepunkt - Teknologiparken.

Bussene har linjenummer 450 og erstatter ordinære busser i en periode midt på dagen da det ikke er behov for store busser med plass til mange passasjerer.

Hent meg

Les ogsåGå på bussen rett utenfor døra

Med Hent Meg får passasjerene en dør til dør-transport med minibuss til kostnaden av en bussbillett.

Hent Meg-konseptet er tidligere utviklet og utprøvd av Kolumbus i Rogaland, som har gjennomført dette med stor suksess i Sauda.


Publisert 11. desember 2019, oppdatert 11. desember 2019.