Kronprinsparets Fond satser videre på UngInvest AIB

Tre nye år med samarbeid: - Vi er veldig glade og stolte over at Kronprinsparets Fond forlenger samarbeidet med oss!

Kronprinsparets Fond har samarbeidet med UngInvest AIB (tidligere Arbeidsinstituttet i Buskerud) i flere år.

Fondet bidrar blant annet med økonomisk støtte, kompetanse- og prosjektbidrag, samt profilering og tilgang til ulike nettverkssamlinger.

Nylig besluttet Fondets styre å fortsette å støtte det styrkebaserte skoletilbudet UngInvest i Buskerud i tre nye år (2020 - 2022).

– Vi vurderer jevnlig hvilke prosjekter som bidrar best til vårt formål om å inkludere unge i samfunnet. Vi ser også på hvor vår hjelp betyr mest. Målet er å styrke prosjekter slik at de kan komme enda flere unge til gode, sier styreleder Kristin Halvorsen i en pressemelding.

- Vi har veldig tro på arbeidet til UngInvest AIB.

Kronprins Haakon, åpning UngInvest AIB i Hallingdal, 2019

UngInvest AIB er en læringsarena eid av Buskerud fylkeskommune.

Her får over 200 unge hvert år hjelp til å gjennomføre videregående utdanning, gjennom et styrkebasert tenkesett. 

UngInvest AIB er det prosjektet Kronprinsparets Fond har støttet lengst, helt siden 2011.

- Det betyr mye for oss at de forlenger samarbeidet! Vi har i disse årene fått spredt metoden og det har løftet ungdommene fram og synliggjort behovet på denne type læringsarena, sier Ingebjørg Mæland, leder for UngInvest AIB.

- Samarbeidet har ført til at vi har kunnet utviklet nye styrkebaserte verktøy og få spredt dette både nasjonalt og internasjonalt, sier Mæland.

– Vi ser at vi er i ferd med å lykkes. Det er stor interesse for det UngInvest får til i Buskerud, og vi ser at metoden sprer seg til flere deler av landet. Det vil vi gjerne støtte, avslutter Kristin Halvorsen i Kronprinsparets Fond.


Publisert 12. juni 2019, oppdatert 13. juni 2019.