Rekordinteresse for Kulturkonferansen 2019

- Nær 200 har meldt seg på konferansen - vi er overveldet over responsen, sier Lill Carin Jacobsen prosjektleder for konferansen.

Torsdag 24. – fredag 25. januar arrangerer Buskerud fylkeskommune Kulturkonferansen 2019 – Bak kulissene på Kongsberg Musikkteater.

Her kan du se programmet for konferansen (PDF)

Kulturkonferansen arrangeres for 6. gang og samler rekordmange med nær 200 påmeldte deltakere.

- Nær 200 har meldt seg på konferansen og vi er overveldet over responsen! Kulturkonferansen er årets viktigste møteplass for kunst- og kulturarbeidere i Buskerud, sier Lill Carin Jacobsen, prosjektleder for konferansen.

- Buskerud fylkeskommune har de siste fire årene økt budsjettene til kunst og kultur med 12millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 30 %!

Lill Carin Jacobsen, Buskerud fylkeskommune

Bjørn Båsen maleri
Bjørn Båsen, oljemaleri: Krønike III (2017).

- Konferansen har fått navnet «Bak kulissene» - og det er nettopp det vi ønsker. Hvordan jobber en kunstner? Hva skal til for å lykkes og hvordan takler de det når ikke alt går etter planen?

- Vi får bli med bak kulissene hos dyktige kunstnere, musikere og institusjoner som utvikler god og viktig kunst og kultur, rett utenfor døra vår, sier hun.

Noe av det du kan oppleve:

Jacobsen trekker blant annet fram billedkunstner Bjørn Båsen fra Eggedal.

- Har er en talentfull kunstner som til tross sin unge alder blitt kjøpt inn av flere store samlinger internasjonalt, blant annet Astrup Fearnley og Brask-samlingen i København, sier hun.

Kongsberg Jazzfestival er en storsatsing for fylkeskommunen, og Jazzboksen og deres samarbeid med Fontenehuset Kongsberg – et lavterskeltilbud for mennesker med psykiske utfordringer, er kort og godt et eventyr, mener Jacobsen.

Fylkespolitikerne i Buskerud vedtok nylig å øke satsingen på Jazzfestivalen, slik at de nå får 2,5 millioner kroner i støtte fra fylkeskommunen.

Fontenehuset
Foto: Kongsberg Jazzfestival

Kulturkonferansen 2019 åpnes torsdag klokka 10:30 ved John Arve Eide, prosjektansvarlig for kultur, og kommende fylkesdirektør for kultur i Viken fylkeskommune.


Publisert 21. januar 2019, oppdatert 23. januar 2019.