Seks elektriske busser mellom Drammen og Mjøndalen i drift

- Endelig blir det elektrisk trafikk mellom Drammen og Mjøndalen.

Mandag 11. februar rullet den første elektriske bussen på linje 51 i retning Mjøndalen fra Drammen busstasjon, den første av forhåpentlig mange elektriske busser i Buskerud i tiden som kommer.

Les også: Over en million flere reiser med buss

Når de seks elektriske Volvo-bussene begynner å gå i fast trafikk, tar Brakar enda et skritt for å påvirke mobiliteten i Buskerud i en grønnere retning.

Uten utslipp og med betydelig redusert støy, vil de nye bussene bidra sterkt når både Brakar og kommunene jobber for å nå FNs bærekraftmål.

Elektrisk buss Skinnes, Solberg og Sundfjord
Grønt skifte i kollektivtrafikken: Fra venstre Olav Skinnes (Sp), samferdselsdirektør i Buskerud fylkeskommune, Gro Solberg, og administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord.

Bare begynnelsen på elektrifisering

Oppstarten med de elektriske bussene er en milepæl for Brakar, Drammen og Buskerud. Men det er bare starten på elektrifisering av bytransporten i Drammen.

Brakar eies av Buskerud fylkeskommune (100 %).

Buskerud fylkeskommune har ambisiøse klimamål, og Brakars styre legger stor vekt på å nå disse. Starten på elektrifisering av linje 51 har vært mulig på grunn av støtte fra Enova.

Les også: Enova-støtte for bygging av ny ladeinfrastruktur

- Dette er kun starten på elektrifiseringen av bybusstrafikken i Buskerudbyen. Målet er at alle nye bybusser blir elektrifisert i Buskerudbypakke 2, og at vi kan se fram til kun elektriske bybusser i Drammen i 2024, sier administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord.

- Dermed vil Brakar oppfylle forventninger fra politikerne og bli en vesentlig drivkraft for å gjøre Drammen grønnere, avslutter han.

Elektrisk mellom Drammen og Mjøndalen

Bussene kjøres mellom Drammen busstasjon og Mjøndalen stasjon. På begge disse holdeplassene er det ladestasjoner som gjør at bussene kan lades i løpet av 6-10 minutter.

På denne måten slipper de å måtte kjøre inn til depoter for lading.

Bussene er av typen Volvo 7900 Electric. Det er stillegående busser med høy komfort, og med 38 sitteplasser. De er utstyrt med usb-uttak som gjør at passasjerene kan lade telefoner mens de er ombord!


Publisert 11. februar 2019, oppdatert 11. februar 2019.