18 millioner kroner mer til nye idrettsanlegg

- Det er veldig bra at vi har fått en slik solid økning som vi har til årets fordeling, sier Turid Wickstrand Iversen (H). Se oversikt over hvilke anlegg som får støtte.

  • Av Carsten Øhrn

Politikerne i hovedutvalget for regionalutvikling og kultur i Buskerud fylkeskommune fordelte torsdag ettermiddag 65 millioner kroner til nye idrettsanlegg i kommunene i Buskerud.

Det er det høyeste beløpet Buskerud noensinne har fått fra regjeringen, og det er 18 millioner kroner mer enn året før.

- Det er veldig bra at vi har fått en slik solid økning som vi har til årets fordeling. Økningen fra 47 millioner i fjor til 65 millioner i år gjør at vi kan innfri veldig mange søknader i år, sier Turid Wickstrand Iversen (H), nestleder i hovedutvalget i fylkeskommunen.

Pressområder for utvikling av idrettsanlegg

Årsaken til økningen er et høyere totalt søknadsbeløp i Buskerud i tillegg til at deler av fylket anses å være pressområder for utvikling av idrettsanlegg.

- Mange søknader som blir innvilget i år har faktisk bare ventet to år på tildeling, i motsetning til den normale ventetiden på 4-5 år, sier hun.

- Vi håper dette resulterer i mange fornøyde mennesker i idrettslag og kommuner rundt om i Buskerud, sier Wickstrand Iversen.

Oversikt over hvilke anlegg i kommunene som får penger

- Det er også viktig å fremheve det gode samarbeidet mellom fylkeskommunens og kommunenes administrasjon. Buskeruds tildeling i år er et resultat av dette gode samarbeidet, avslutter Turid Wickstrand Iversen.

Det er regjeringen som fordeler spillemidler (overskuddet til Norsk Tipping) til bygging av idrettsanlegg i fylkene. Politikerne i fylkeskommunen avgjør hvilke lokale anlegg som får penger til bygging av idrettsanlegg.


Publisert 21. mai 2015, oppdatert 26. august 2019.