400 000 til World Cup Skiflygning Vikersund

- Arrangementet involverer 1 000 frivillige i lokalsamfunnet, noe som skaper eierskap og stolthet til stedet.

Politikerne i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune vedtok i sist møte å støtte World Cup Skiflyging Vikersund 2018 med 400 000 kroner.

- Vikersund er vertskap for et stort internasjonalt arrangement, og vi i fylkeskommunen er opptatt av at slike idrettsarrangementer kan gjennomføres i vår region.

Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget

Den norske Hoppuka Raw Air arrangeres for andre gang. Den starter i Holmenkollen 9. mars, fortsetter i Lillehammer, Trondheim, og avsluttes med superfinale på Vikersund 16. – 18. mars.

- Skiflyging i Vikersund er spektakulært og når ut til millioner av TV-seere verden rundt.

Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget

Les også: Vikersund søker om skiflygings-VM 2022

Arrangørene, FIS (Det internasjonale skiforbundet) og NSF (Norges Skiforbund) har som målsetting at norsk hoppuke skal være det viktigste kulturarrangement i Norge.

Skiflyvningsbakken i Vikersund er nasjonalanlegg for skiflyvning, Det er en stiftelse som eier anlegget. Buskerud fylkeskommune er representert i stiftelsen sammen med Vikersund I.F og Modum kommune.

- World Cup-arrangementet skaper frivillighet i lokalsamfunnet gjennom å involvere 1 000 frivillige på selve arrangementet, de fleste fra lokalregionen, noe som skaper eierskap og stolthet til stedet, sier Kristensen.

Fylkeskommunen og arrangør har hatt tett samarbeid i tilknytning til arrangementene som fylkeskommunen viderefører.

Les også: Offentlig og privat samarbeid i Vikersundbakken ble en suksess

Rosthaug videregående skoles linjer som Media, Mat, Byggfag og Elektronikk har oppgaver både i forberedelsesfasen og under selve arrangementet.

Buskerud fylkeskommune utlyser hvert år midler til større internasjonale idrettsarrangement og til oppgradering av anlegg som kan avholde større mesterskap.

Søknadsfristene er 1. februar og 1. september.


Publisert 15. november 2017, oppdatert 26. august 2019.