500 000 til Vikersund hoppuke og VM-søknad

Fylkesutvalget bevilger 500 000 kroner til arrangementet «Norsk Hoppuke» og søknad om VM i skiflyging i Vikersund i 2022.

  • Av Carsten Øhrn

Skiflyvningsanlegget i Vikersund er kjent for suksessfulle hopprenn i form av World Cup og VM i skyflyvning vinterstid.

Nå søker Flying Team Vikersund AS Buskerud fylkeskommune om prosjektmidler for de neste to årene til forberedelser av et nytt arrangement - «Norsk Hoppuke» - og til søknad om VM i skiflyging i 2022.

Tirsdag ettermiddag vedtok fylkesutvalget å støtte søknaden i år med 500 000 kroner.

- «Norsk Hoppuke» er en spennende nyskapning som kan bli noe veldig stort.

Olav Skinnes (Sp), fylkesvaraordfører og medlem i fylkesutvalget

- «Norsk Hoppuke» kan få internasjonal oppmerksomhet og profilere Vikersund, Buskerud og Norge, og da strekker vi oss langt for å bidra til å være en «fødselshjelper» til dette prosjektet, sier Skinnes.

- Vi ber samtidig om mer informasjon før vi behandler søknaden for årene 2017 og 2018, men vi er klare på at dette er et prosjekt vi støtter, sier han.

- Vi har ett stort anlegg i Norge som har verdensrekord og som alle vet hvor ligger - det er et godt markedsføringstiltak for Modum, Buskerud og Norge.

Olav Skinnes

Les også: 87 millioner kroner til idrettsanlegg i Buskerud

Forslaget til Skinnes ble vedtatt med åtte mot opposisjonens sju stemmer.

Opposisjonen var også positive til Vikersund, men Høyres gruppeleder, Rune Kjølstad, ønsket å øke beløpet til en million kroner.

I tillegg ville de utvide VM 2022-prosjektet til også å bli et prosjekt for å rekruttere barn og ungdom til hoppsporten.

Buskerud fylkeskommunen er en av stifterne i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter som eier anlegget hvor arrangementene skal avholdes. Fylkeskommunen er representert i styret.

Sammen med Modum kommune var Buskerud fylkeskommune en av pådriverne for nasjonalanleggsstatus til Vikersundbakken.

Buskerud fylkeskommune har de senere år hatt tradisjon støttet store internasjonale arrangement som WC skiflyvning, Tour of Norway, WC skisprint Drammen samt noen andre større internasjonale arrangement.

Vedtak:

  1. Fylkesutvalget stiller 0,5 mill til disposisjon for arrangementet Norsk hoppuke samt til forberedelser og promotering av søknad om å arrangerer VM i skiflyging 2022.
  2. Pengene bevilges fra fylkesutvalgets disposisjonskonto.
  3. Støtte for 2017 vurderes i forbindelse med budsjettbehandlingen til høsten.
  4. Det forutsettes at Modum kommune og skiforbundet også bidrar til finansieringen.
  5. Det forutsettes at før søknaden for 2017 og 2018 behandles skal det foreligge budsjett, virksomhetsplan, forpliktende avtaler og bidrag fra alle involverte parter.

Publisert 7. juni 2016, oppdatert 26. august 2019.