Åse Kleveland valgt til ny styreleder på Blaafarveværket

- Jeg er overveldet og meget stolt over at kulturpersonligheten Åse Kleveland er valgt til styreleder på Blaafarveværket, uttaler fylkesordfører Roger Ryberg.

  • Av Carsten Øhrn

Åse Kleveland valgt til ny styreleder på Blaafarveværket i Modum.

- Det industrielle kulturminnevernet er et av de viktigste og mest krevende kulturområder, sier Åse Kleveland.

- Blaafarveværket har lykkes med å ivareta og synliggjøre helheten i dette stedets historie og samle et stort publikum til kunst og naturopplevelser.

Åse Kleveland, nyvalgt styreleder

- Utviklingsplanene er mange, og jeg gleder meg virkelig til å delta, fortsetter hun.

Solid bakgrunn fra kulturlivet

Med Åse Kleveland har Stiftelsen Modums Blaafarveværket fått en styreleder med en solid bakgrunn fra kulturlivet, også som utøvende kunstner/artist.

Blaafarveværket er Buskeruds meste besøkte attraksjon.

- Med Åse Kleveland på laget vil Blaafarveværket i enda større grad befeste sin posisjon som kulturarena og turistdestinasjon på både regionalt og nasjonalt nivå.

Roger Ryberg, fylkesordfører

Roger Ryberg

En ressurs for samfunnsutviklingen

Museene er en ressurs for samfunnsutviklingen i Buskerud og Buskerud fylkeskommune fordeler årlig driftstilskudd til museene i fylket.

I slutten av januar fordelte politikerne i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune 21 millioner kroner til museene våre.

Blaafarveværket mottok 3,4 millioner kroner.

Les også: Fylkespolitikerne bevilger 200 000 til nye Haugfoss bro på Blaafarveværket

Politisk erfaring

Kleveland har også politisk erfaring, som kulturminister i perioden 1990-1996 og et bredt kontaktnett.

I 2015 ble hun utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden «for hennes djerve innsats for norsk kulturliv.»

Hun har ledet en rekke kulturinstitusjoner og organisasjoner og var direktør på Tusenfryd i startfasen.

- Vi møttes første gang på Blaafarveværket på begynnelsen av 1980-årene hvor Kleveland var på besøk med visegruppen "Ballade", Lillebjørn Nilsen, Birgitte Grimstad og Lars Klevstrand, sier direktør Tone Sinding Steinsvik og forteller at Åse Kleveland har fulgt Blaafarveværket gjennom mange år.

- Som kulturminister åpnet Kleveland den første store dobbeltutstilling med Kittelsen på Blaafarveværket i 1995.

I 2001 var Kleveland igjen på plass til åpningen av sesongen da Tone Steinsvik fikk overrakt kommandørkors og diplom av St Olavs Orden for sitt arbeide for Blaafarveværket.

- Som kulturminister bidro Kleveland sterkt til at stiftelsen kom inn på listen over museer med fast årlig statstilskudd fra 1996, sier hun.

Steinsvik sier statstilskuddet har vært med på å sikre den eventyrlige utviklingen av industrimuseet gjennom de siste 20 årene.

Hun er svært takknemlig og stolt over at Kleveland ved siden av sin egen karriere som artist også vil påta seg jobben som ny styreleder for Blaafarveværket.

- Åse Kleveland har med sin erfaringer og kunnskap de beste forutsetninger for å bidra til en videreutvikling av en av Norges mest veldrevende kulturinstitusjoner, sier avtroppende styreleder gjennom 12 år Erik Dalheim.

Det nye styret ble konstituert 22. februar 2016.


Publisert 25. februar 2016, oppdatert 26. august 2019.