Er dette Norges beste turrute?

Madonnastien i Eggedal ligger på 2. plass i avstemmingen som avsluttes 31. august. Du kan stemme på din favoritt - vinneren får 25 000 kroner!

Over 100 turruter kjemper nå om å bli kåret til Norges beste.

Det ligger bilder av og opplysninger om alle fra hele landet på www.turrute.no. Her kan alle som vil gå inn og stemme på sin favorittrute!

Topp 5 per 7. august: antall stemmer:

  1. Marvik kommune - Malvikstien: 1 822
  2. Eggedal Turlag - Madonnastien: 943
  3. Nordland fylkeskommune - Dronningruta: 809
  4. Midre Nordfjord Turlag - Trivselsskogen: 680
  5. Frivilligsentralen Ibestad - Forså – Stortinden: 448

Avstemmingen stenger 31. august, og da kåres fylkesvinnere. Disse går videre til en landsfinale og Norges beste turrute kåres under Stikonferansen i Bergen 2019.

Vinneren vil i tillegg til heder og ære motta en premie på 25 000 kroner og en plakett.

Madonnastatuen kart

- Det er ikke mulig å avgi mer enn én stemme til hver turrute, men det er fullt mulig å stemme på flere ruter, sier prosjektleder for Turskiltprosjektet, Bjørn-Egil Hansen, i Gjensidigestiftelsen.

Siden 2013 har Buskerud fylkeskommune, Gjensidigestiftelsenkommunene i fylket og frivilligheten samarbeidet om turskiltprosjektet.

- Vi har bidratt til at det er satt opp over 5 000 nye turskilt og 550 informasjonstavler i fylket, forklarer Lise-Berith Lian, friluftsrådgiver i Buskerud fylkeskommune.

Lian sier det er gitt støtte til 145 prosjekter til en totalverdi på 14 millioner kroner.

Les også: Over 5 000 nye turskilt er satt opp i Buskerud de siste fem årene

- Skilting og merking har høy fokus i fylkeskommunen - vi er opptatt av å legge tilrette for friluftsliv! fortsetter Lian.

- Det hadde vært stor stas om Buskerud går av med seieren - så stem fram din favoritt! oppforder Lise-Berith Lian, friluftsrådgiver i Buskerud fylkeskommune.

Historien om Madonnastatuen

Sigdal kommune arvet i 1989 et stort skogsområde i Trilledalen og Trillemarka av Anne Margrethe Bugge.

Kommunen fikk eiendommen vederlagsfritt, men Bugge ønsket at det skulle reises en statue av Madonna inne i området.

Denne skulle egentlig plasseres på Leinåsen vest for Vinnordvannet, men ble plassert der den står nå, på Bjønneskortanatten fordi den ikke skulle stå inne i selve Trillemarka verneområde.

- Fra Madonnafiguren har du god utsikt i alle retninger, og besøket tok seg raskt opp og stiene ble fort nedslitt, avslutter Lise-Berith Lian.

I et samarbeid har Sigdal kommune, grunneiere og Eggedal turlag engasjert sherpaer som har steinlagt stien opp til Madonnafiguren, og dermed har besøkstallet økt ytterligere. Bare i forrige uke gikk over 2000 mennesker på stien.


Publisert 10. august 2018, oppdatert 26. august 2019.