Frister for støtteordninger idrett

Buskerud fylkeskommune har flere støtteordninger innen idrettsfeltet som frivillige lag og organisasjoner kan benytte seg av.

  • Av Carsten Øhrn

Søknad om støtte til arrangement og idrettsanlegg der det avholdes store mesterskap
-
Dette er egentlig to ordninger, men de vurderes samlet. Tidligere var det kun en søknadsfrist på disse, men dette er nå endret til å være en søknadsfrist på våren og en på høsten, nærmere bestemt 1. februar og 1. september, sier idrettskonsulent Øyvind Gonsholt i Buskerud fylkeskommune.

- Grunnen til endringen er at man skal gi en større fleksibilitet i ordningene, og sørge for at særlig de som arrangerer idrettsarrangementene kan søke noe nærmere gjennomføringen enn tidligere, sier idrettskonsulenten.

Bedre oversikt
- Samtidig gir det en bedre oversikt, i og med at man søker på arrangement som gjennomføres påfølgende halvår, enten det er vinter- eller sommerhalvåret, fortsetter han.

- Har dere et arrangement som skal gjennomføres i vinter, eller har dere et anlegg der dere skal gjennomføre et internasjonalt mesterskap og dere trenger tilskudd til en standardheving i anlegget? Da gjelder det å overholde fristen 1. september, oppfordrer Gonsholt.

Nærmere om kriterier for tildeling finner dere her og her.

I februar delte Buskerud fylkeskommune ut tilskudd til følgende arrangement:

  • World Cup i Telemark på Geilo Kr. 125.000,-
  • Tour of Norway, Norges Cykleforbund Kr. 85.000,-
  • Norgescup Utforsykling i Drammen Kr. 40.000,-
  • Løypemaskin, Simostranda IL Kr. 200.000,-
  • Liatoppen skiskytterfestival Kr. 50.000,-

Fylkesidrettspris og utviklingsstipend idrett
Til sammen skal 150.000 kroner deles ut til lovende idrettstalenter i Buskerud.

Det er fem stipender på kr. 20.000,- innenfor ordningen utviklingsstipend idrett, og et stort stipend på kr. 50.000,- som skal deles ut til den som gjør seg fortjent til årets fylkesidrettspris.

Etter innstillingsprosessen i 2012, som ble gjort i samarbeid med Buskerud Idrettskrets mottok følgende utøvere stipender som de kunne bruke på videre utvikling med mål om å bli Buskeruds neste idrettshelter.

Fylkesidrettsprisen
Ole-Kristian Bryhn, skytteren fra Røyken som deltok i de olympiske lekene i London i 2012, mottok fylkesidrettsprisen i 2012 og hovedstipendet på kr. 50.000,-.

- Det var en utfordrende prosess å velge ut hvem som skulle motta stipend i 2012, men dette var å regne som et luksusproblem, og et bevis på at det gror godt blant talentene i idretten i Buskerud, sier Øyvind Gonsholt.

- Vi håper at vi igjen står overfor et tøft valg når det gjelder hvem som skal motta hva, men det avhenger av at vi får inn mange søknader innen søknadsfristen 1. oktober, sier idrettskonsulenten.

OBS: Til utviklingsstipend kan utøveren søke selv, mens til fylkesidrettspris er det kun nominasjoner av utøvere som gjelder.

Nærmere om kriterier for tildeling finner dere her.


Publisert 6. august 2013, oppdatert 26. august 2019.