Fylkeskommuner besøkte Buskerud for å å lære om kulturapp-suksess

På grunn av stor pågang etter suksessen med appen Bizzy fra hele landet, samlet Buskerud fylkeskommune aktører til seminar i Drammens Teater.

Som første fylke her i landet innførte Buskerud fylkeskommune i vinter en ny event-app (kulturkort) for ungdom i aldersgruppa 13 - 21 år.

Appen Bizzy, som er utviklet i samarbeid med ungdom i fylket, gir en oversikt over ulike kulturtilbud som kino, konserter, idrettsarrangement og andre arrangementer.

- På grunn av stor pågang med spørsmål om suksessen med Bizzy fra fylkeskommuner og andre aktører fra hele landet bestemte vi oss for å arrangere et åpent seminar i Drammens Teater, forklarer Hilde Eriksen i fylkeskommunen.

Torsdag samlet derfor Buskerud fylkeskommune representanter for Hedmark, Nordland, Rogaland, Oppland og Hordaland fylkeskommuner samt kommuner og representanter fra Nasjonalmuseet og Norsk publikumsutvikling.

- Vi er her i dag for å se og lære om det Buskerud har gjort kan brukes i vårt fylke, sier Trond Bjørknes fra Rogaland fylkeskommune.

- Det svarer ut spørsmål som vi har fått, altså hvordan skal vi få ungdom i Rogaland til å vite om og bruke kulturlivet! Men, om dette er det riktige svaret vet vi ikke, men det er det vi ønsker å se på, fortsetter han.

- Det er flott å se hvordan ungdommene er brukt, at de har hatt reell medvirkning i arbeidet med kulturappen.

Trond Bjørknes, Rogaland fylkeskommune

Bizzy ungdom

Formålet med Bizzy er å øke ungdommene i Buskeruds bruk av lokale og regionale kulturtilbud, og også stimulere til flere og mer varierte tilbud tilpasset aldersgruppen.

- Ungdommene i Nordland har sagt til politikerne at de ønske en løsning som gjør at de kan få vite om kulturtilbudet i hele fylket, sier Ingebjørg Trones Ekse fra Ungdommens fylkesråd i Nordland.

- Bizzy er både et prakteksemplar i ungdomsmedvirkning og en måte å vise kulturtilbud på som jeg skal ta med meg hjem, fortsetter Trones Ekse.

- Det er veldig gøy at andre ser hva vi har fått til med Bizzy! Jeg føler at vi som unge ikke alltid blir tatt med på viktige avgjørelser som gjelder oss, men her har vi virkelig fått være med. Vi er blitt hørt og tatt på alvor i arbeidet med Bizzy, sier Aisha Fulani (17) fra Åssiden videregående skole.

- Jeg var ikke klar over hvor mye ungdommene var med i arbeidet med markedsføringen, og det at de har tatt det inn dette i fag på medier- og kommunikasjon er jo helt utrolig, sier Ingebjørg Trones Ekse fra Ungdommens fylkesråd i Nordland.

- Vi jobber med å sikre et bra fritidstilbud for barn og unge i Skedsmo, og ikke minst få ut informasjon om hva som foregår fordi det er en utfordring, derfor er vi her i dag, sier Sidsel Bjerke Hommersand fra Skedsmo kommune i Akershus.

- Vi har i dag et kulturkort hos oss, men jeg tenker at det er mye vi kan lære av Bizzy som vi kan ta med oss, ikke minst det å ha med ungdom i arbeidet, fortsetter hun.

- Kanskje vi kan koble våre ungdom med ungdommene som har jobbet med Bizzy i Buskerud, tenker Bjerke Hommersand fra Skedsmo.

Det er politikerne i Buskerud fylkeskommune som har gitt penger til å utvikle den nye appen.

- Med Bizzy samarbeider fylkeskommunen med en rekke spillesteder, kommuner, idrettsarenaer/arrangementer, museer, festivaler, kinoer og andre for øke andelen ungdommer som brukere av diverse kulturtilbud, avslutter Hilde Eriksen i Buskerud fylkeskommune.


Publisert 31. mai 2018, oppdatert 26. august 2019.