I sommer ruller Filmbussen i Buskerud

For første gang ruller Filmbussen i Buskerud - et filmtiltak for barn og unge mellom 12 - 17 år.


I Trøndelag har Midtnorsk filmport stor suksess med filmbuss for barn og unge. Foto: Midtnorsk filmport

Kulturpolitikerne i Buskerud fylkeskommune har bevilget 250.000 kroner til Filmbussen - et filmtiltak for barn og unge.

- Filmbussen er et tilbud som når barn og unge ute i regionene, slik at de uavhengig av bosted får mulighet til å ta del i dette, sier Tom Erik Hauger (bildet), leder av hovedutvalget for regionalutvikling og kultur i fylkeskommunen.

Nå skal Filmbussen for første gang ut på vegen i Buskerud. Er du interessert i å lage film så ta kontakt nå! 

Filmbussen i Buskerud er et samarbeid mellom Viken Filmsenter, Buskerud fylkeskommune og deltakerkommunene.

Turnérute

 

HVA ER FILMBUSSEN?

Filmbussen i Buskerud har med seg instruktører og filmutstyr. Filmbussen kommer dit du bor og holder kurs i 2 dager. Meld deg på hvis du har lyst til å lære å lage film eller har en god historie du vil fortelle.

Hvem kan være med på Filmbussen?
Filmbussen er for ungdom fra 12 -17 år  som vil lage film. Det har ingen ting å si om du er en erfaren filmskaper eller nybegynner -  Filmbussen har noe for alle nivåer.

Hvordan melder jeg meg på?
For å melde deg på Filmbussen sender du en e-post til kulturkontakten i din kommune. Se ovenfor for e-postadresser!

Hva koster det å være med på Filmbussen?
Filmbussen er gratis å være med på.

Hva gjør vi på Filmbussen?
Vi lager film sammen i 2 dager. Vi kommer opp med en idé, tegner bildemanus og gjennomfører opptak. Etter opptak redigeres filmen, og til slutt er det felles visning av alle filmene. Hver gruppe har med seg en instruktør, som hjelper til, kommer med innspill og veileder deltakerne trygt gjennom til de har en ferdig film.

Hva slags utstyr bruker vi på Filmbussen?
Vi har med oss utstyr som holder høy standard og er lett å lære å bruke. Vi redigerer på Mac med programvaren Final Cut, som er forholdsvis enkel å bruke, og noe du garantert vil møte igjen senere dersom du skulle ønske å jobbe mer innen film.

Hva skal jeg ha med meg på Filmbussen?
Du trenger egentlig ikke å ha med deg noen ting, men det kan være fint om du tenker litt på hva som kan være en fin, morsom eller spennende ting å lage film om. Kanskje noen andre på gruppa har en god idé som kan kombineres med din idé, og dermed gjøre det endelige resultatet enda bedre? Du trenger ikke å ta med deg matpakke ettersom det blir servert lunsj i løpet av kursdagene.

Hvem står bak Filmbussen? Kommunene Drammen, Kongsberg, Øvre Eiker, Hole, Ringerike, Buskerud Fylkeskommune og Viken Filmsenter.


Publisert 27. mai 2013, oppdatert 26. august 2019.