Prisvinnere til OL i Sotsji

Pål Golberg, Tiril Sjåstad Christiansen og Anders Jacobsen er alle tidligere mottakere av idrettspriser fra fylkeskommunen.

Av Quan K Tran, praksisstudent i Buskerud fylkeskommune.

Det er liten tvil om at Buskerud er et stolt idrettsfylke. Nå som det nærmer seg OL i Russland og Sotsji synliggjøres dette atter en gang.

Buskerud fylkeskommune vil i denne sammenheng benytte seg av muligheten til å ønske alle våre utøvere lykke til i Sotsji!

Ekstra gledelig er det også at noen av våre egne stipend- og prisvinnere i løpet av de siste årene også er representert på listen.

Støtter talentfulle idrettsutøvere

Hvert år tildeler hovedutvalget for regionutvikling og kultur i Buskerud fylkeskommune en rekke kultur- og idrettspriser og stipend.

LES OGSÅ: Hedrer kultur- og idrettsutøvere

Det har som formål å kunne bidra til at utøverne innen ulike sjangre skal ha de rette ressursene for å oppnå sin fulle potensial.

Fylkeskommunen ønsker blant annet å støtte talentfulle idrettsutøvere som representerer Buskerud, og deler årlig ut totalt 150.000 kr til utøvere som har etablert seg i toppen av sin idrett, nasjonalt eller internasjonalt, eller som har potensiale til å komme dit.

Den 5. februar deler fylkespolitikerne prisene ut på fylkeshuset.

Stolte tradisjoner

Buskerud har stolte tradisjoner for å dyrke frem store idrettsstjerner og målet med disse stipendene og prisene er å videreføre dette.

Store prestasjoner i idrett er ikke bare morsomt for publikum og for tv-titterne, det er også en stor motivasjonsfaktor for mange for å starte med idrett.

Det å se lokale utøvere presterer godt i internasjonale konkurranser, viser unge og håpefulle idrettstalenter at det også finnes muligheter for dem.

Fylkesidrettsprisen

Fylkesidrettsprisen på 50.000 kroner er det største stipendet som gis.

Det gis til en utøver som er etablert i toppen nasjonalt i sin idrett, og som også har internasjonale meritter å vise til. Det gis kun anledning til å bli nominert til fylkesidrettsprisen.

Det vil si at enten en trener, leder, idrettslag eller lignende står for nominasjonen.

Utviklingsstipend

Når det gjelder utviklingsstipend er ikke kravene til oppnådde meritter like høy, men det må være et talent som er på god vei inn i toppen av sin idrett i sitt alderssegment.

Utviklingsstipendet er på 20.000 kroner, og det deles ut fem av disse hvert år.

Buskeruds representasjon i OL

Pål Golberg, Tiril og Vetle Sjåstad Christiansen, Håvard Bøkko og Anders Jacobsen er alle tidligere mottakere av priser og stipender fra Buskerud fylkeskommune.

Buskerud har medaljefavoritter i mange forskjellige disipliner.

Særlig spennende er vår representasjon i de mer moderne øvelsene som freeski og snowboard, der vi på jentesiden har X-gamesvinnere i begge disipliner i løpet av de siste årene, i Silje Norendal og Tiril Sjåstad Christiansen.

I tillegg kan Buskerud skryte av å sende Norges første representant i kunstløp siden 1964 i den klassiske øvelsen kunstløp. Det er nemlig Anne Line Gjersem fra Hønefoss.


Publisert 28. januar 2014, oppdatert 26. august 2019.