Støtte til idrettsarrangement

Buskerud fylkeskommune har flere støtteordninger innen idrettsfeltet som frivillige lag og organisasjoner kan benytte seg av.

Både idrettslag som skal arrangere større mesterskap og idrettsutøvere i utvikling kan dra god nytte av dette.

- Skal du søke om midler til idrettsarrangement, enten om det er et internasjonalt mesterskap eller om det er et anlegg som skal oppgraderes for et fremtidig større mesterskap, er det i høst 655 000 kroner til fordeling, forklarer idrettskonsulent Øyvind Gonsholt i Buskerud fylkeskommune.

Er du et idrettstalent og skal satse ekstra i året som kommer, kan du søke om et av fem utviklingsstipend på 20 000 kroner. Er du litt lengre frem i løypa og har prestert på høyt internasjonalt nivå i løpet av 2013/2014 kan du nomineres til Buskerud fylkeskommunes fylkesidrettspris, en premie som innebærer et tilskudd på 50 000 kroner ved siden av mye heder og ære.

Idrettsarrangement

Buskerud fylkeskommune har tradisjon for å støtte internasjonale idrettsarrangement og mesterskap i fylket vårt. De siste årene har fylkeskommunen støttet mange mesterskap i et mangfold av idretter, blant annet; 

  • Skisprinten i Drammen
  • WC og VM i Skiflygning i Vikersund
  • UCI-ritt i Terrengsykkel på Fiskum
  • WC Orientering på Kongsberg
  • Tour of Norway 

- Vi mener dette er vel anvendte penger fordi det engasjerer mange frivillige, det bringer oppmerksomhet og reiseaktivitet til ulike regioner i fylket vårt og det bidrar til å forsterke Buskerud som det idrettsfylket det er, sier Gonsholt.

Søknadsfrist? 1. september.

Utviklingsstipend idrett og Fylkesidrettsprisen

Når det gjelder søknader om idrettsstipend er fristen også i høst.

– Vi har altså fem utviklingsstipend, hver på 20 000 kroner som skal deles ut i løpet av høsten, forteller Gonsholt.

Ut i fra søkermassen avgjør fylkespolitikere i samarbeid med administrasjonen og Buskerud Idrettskrets hvem som skal tildeles de fem stipendene.

Det samme gjelder fylkesidrettsprisen, men denne kan man ikke søke på selv. Denne må man bli nominert til, enten av sitt idrettslag, treneren eller andre som mener at man har prestert såpass godt det siste året at man fortjener en ekstra hyllest og en pengepremie på 50 000 kroner.

Alle disse prisene blir delt ut på fylkeskommunens årlige prisaften, sammen med en rekke andre priser i andre kategorier som deles ut i 2014.

Fylkeskommunen tar imot søknader og nominasjoner på utviklingsstipend idrett og fylkesidrettsprisen helt frem til 1. oktober.  

Mer informasjon om hva søknadene skal inneholde og hva som avgjør hvem som får ser du her.


Publisert 6. august 2014, oppdatert 26. august 2019.