Swingende 50-års jubilant

Folkefest i bygatene. Kongsberg Jazzfestival feirer 50 år med rekord i antall solgte billetter.

  • Av Carsten Øhrn

- Jeg gratulerer Kongsberg Jazzfestival med 50-årsjubileet og gleder meg til festivalen, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

Jazzfestivalen er en tre fyrtårnfestivaler i Buskerud. Det innebærer at de har en partnerskapsavtale med Buskerud fylkeskommune og vurderes å ha en spesiell status, også nasjonalt.

Fylkeskommunen har i år bevilget 550 000 kroner i tilskudd til festivalen.

- Jeg har fulgt festivalen tett de siste 30 årene og er ikke i tvil om at den setter Kongsberg på kulturkartet - ikke bare teknologikartet, fortsetter fylkesordføreren.

Festivalen er en av landets eldste og største jazzfestivaler.

Med over 120 konserter, workshops, seminarer og en egen barnefestival er Kongsberg Jazzfestival Buskeruds største kulturarrangement.

- Det er et særlig spennende program i år med norske og internasjonale stjerner, og jeg gleder meg til yrende folkeliv i gatene, sier Eriksrød.

Les også: Kongsberg vant Statens pris for mest attraktive sted 2014

- Kongsberg har ambisjoner om å bli et sterkt regionsenter, og da er det å ha en slik folkefest en viktig faktor. Festivalen engasjerer alle i regionen og betyr mye når det gjelder attraktivtet for byen og bedriftene, avslutter fylkesordføreren.

Christian Wallumrød
Christian Wallumrød og Trondheim Jazzorkester fremførte sitt bestillingsverk under åpningskonserten. Foto: Bjørn Johnsen 


Publisert 3. juli 2014, oppdatert 26. august 2019.