Viken Filmsenter med rekordsøkning

88 prosjekter søkte om utviklings- og produksjonsstøtte fra Viken Filmsenter. SE HVILKE 22 SOM BLE PLUKKET UT.

- "Kaptein Sabeltann på nye tokt" er den første app'en i Sabeltannunvierset. Vi satser på høy kvalitet i både grafikk og gameplay, med massevis av sjørøvermoro for barn i målgruppe, sier Tinka Town i Ravn Studio.

- Støtten fra Viken er et viktig bidrag til dette prosjektet. For å kunne gjøre gode produkter for barn, er denne typen støtte helt uvurderlig, sier hun.

Town forteller at de også samarbeider med animatør Voja Dimitrijevic, som er en del av et voksende spillmiljø i Drammen.

- Utviklingsstøtte

Styret i Viken Filmsenter vedtok i styremøte 25. mars å gi tilsagn til 22 prosjekter i årets første tildelingsrunde, med et samlet støttebeløp på 2.755.000 millioner kroner. 

- Vi mottok hele 88 søknader om utviklings- og produksjonsstøtte, med et samlet søknadsbeløp på 16.690.109 millioner kroner, sier Linda Lothe, konstituert daglig leder i Viken Filmsenter.

- Dette er så langt det høyeste antall registrerte søknader siden oppstarten i 2012, og vi konstaterer at det er mange sterke søknader og spennende prosjekter, sier hun.

Kvinnelig regissør

- Det er også gledelig at 45% av prosjektene som er innvilget tilskudd har kvinnelig regissør, sier Lothe.

SE OVERSIKT OVER HVILKE PROSJEKTER SOM MOTTAR STØTTE

Filmkonsulent Harry Guttormsen har foretatt en kunstnerisk vurdering av prosjektene, mens Jannike Amdam og John Einar Hagen fra Viken Filmsenter har foretatt endelige avgjørelser ut fra en samlet vurdering av alle søknadskriteriene.

Neste søknadsfrist er 16. mai.

VIL DU VÆRE EN DEL AV EN UNIK TALENTSATSING I NORSK FILM?


Publisert 1. april 2014, oppdatert 26. august 2019.