Vinterleir for utviklingshemmede

Moro til fjells. Buskerud fylkeskommune arrangerer for 28. gang vinterleir for utviklingshemmede på Storefjell.

  • Av Carsten Øhrn

- Atter en gang inviterer fjellheimen til en uke med aktivitet, utfordringer og masse moro for alle som er med, sier idrettsrådgiver Øyvind Gonsholt i Buskerud fylkeskommune.

Årets vinterleir arrangeres 6. - 10. april på Storefjell Resort hotell på Golsfjellet. Ankomst er beregnet på kvelden søndag 6. april og avreise skjer etter frokost torsdag 10. april.

- Har du lyst til å være med, eller kjenner du noen som hadde hatt lyst på en skikkelig vinterleir, er påmeldingsfristen 7. mars, nesten en måned før selve leiren starter, sier Gonsholt.

Invitasjon til Vinterleiren på Storefjell 6-10 april 2014 (pdf)

Paamelding.doc (word)

Følg vinterleiren på facebook www.facebook.com/VinterleirenStorefjell

- Det begynner å nærme seg påmeldingsfristen og dette er et populært tilbud, så det er like greit å melde seg på med en gang, oppfordrer han.

- Du trenger ikke å være fra Buskerud for å være med på leiren. Vinterleiren har for så vidt vært en leir for Buskerud, men vi har også hatt mange deltakere fra andre fylker og til og med fra Buskerud sitt vennskapsfylke i Estland. Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, vi sier ikke nei til noen før det er fullt, sier han.

Vinterleir utviklingshemmede

Buskerud fylkeskommune arrangerer leiren i samarbeid med Ringerike Folkehøgskole og en arrangørstab som etter hvert begynner å bygge seg opp mange år med kompetanse og erfaring.

- Leiren i dag er tuftet på de aktivitetene som grunnleggerne Gunhild, Lise og Kjell dro i gang for mange år tilbake. Lise og Kjell er fortsatt med og med god rekruttering av nye instruktører og med en aktiv, kunnskapsrik og humørfylt arrangørstab fører vi tradisjonen videre, sier Gonsholt videre.

- Hva inneholder en vinterleir på Storefjell?

- Vinterleiren på Storefjell er spesielt tilrettelagt for utviklingshemmede, og vi vil gjøre det ytterste for at alle skal få en uke med mange spennende opplevelser, sier Gonsholt.

- Vi kan love noen aktive dager ute i vinterfjellet med fantastiske skiløyper, fine muligheter for aking og alpinbakke. Det vil bli friluftsaktiviteter i nærmiljøet, bl.a. aktivitetsløyper, muligheter for stavgang, leker og konkurranser, fjellturer, hundekjøring og en spennende kveld ute i vintermørket.

- Spesielt for i år er det verdt å nevne at det skal være et gjennomgående cowboy- og indianertema. Dette har vi som planlegger stor tro på kommer til å bli kjempemoro! Hele Storefjell skal invaderes av cowboy og indianere, avslutter Øyvind Gonsholt i fylkeskommunen.


Publisert 19. februar 2014, oppdatert 26. august 2019.