Årets gründer i Buskerud: - Veldig stas å få den annerkjennelse

«Hold» får Buskerud fylkeskommunes gründerpris på 50 000 kroner. Gründerne har utviklet en app som belønner studenter for å ikke bruke mobilen når de er på skolen.

Hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i Buskerud fylkeskommune vedtok onsdag ettermiddag å tildele gründerprisen 2017 til «Hold» fra Drammen.

- Vi visste ingen ting, så dette er helt fantastisk! Det er veldig stas å få en slik anerkjennelse, sier Vinothan Vinayagamoorthy, en av gründerne bak appen «Hold» på telefon fra London.

- Vi er her i London nå på en messe og er videre i en internasjonale konkurranse. Vi jobber beinhardt hele tiden, og da er det stas å få en sånn selvtillits-boost nå underveis, fortsetter 25-åringen.

- Vi er godt på vei og har lansert en pilot i England, og det er der vi vil bygge videre og etter hvert utvide markedet til flere land.

Vinothan Vinayagamoorthy, gründerSitat fra Hold

Belønner elever som slår av mobilen

Gründerne har laget en app som belønner studenter som slår av mobilen på skolen. Appen virker slik at elevene får poeng for hvert 20 minutt som mobilen er slått av.

Belønningen er ulike varer og tjenester som kan tas ut fra selskapets samarbeidspartnere.

- Mobilen er ofte en tidstyv. Den er riktignok meget nyttig, men frister oss ofte til å være mindre tilstede og fokusert i «det ekte livet», sier Hanne Lisa Matt (MDG), leder av hovedutvalget i fylkeskommunen.

Hanne Lisa Matt

Det er tredje året på rad at Buskerud fylkeskommune deler ut Årets gründerpris i Buskerud. Prisen er på 50 000 kroner.

- Å komme opp med en app og et samarbeid som faktisk premierer studenter som greier å la mobilen ligge og fokusere på læring og andre viktige ting er like genialt som det er virksom, sier Matt.

- Vi har startet med studentproblematikken,  men vårt langsiktig mål er å tilby et verktøy for å kunne lære seg å være tilstede, fortsetter Vinothan Vinayagamoorthy.

- Teknologi er bra i mange kontekster, men mange en gang trenger vi hjelp til å kontrollere vår egen bruk av den og forebygge noen av de negative sideeffektene som teknologien har.

Vinothan Vinayagamoorthy, gründer

- Å få prisen på hjemmebane er riktig gledelige nyheter, tusen takk! sier gründer Vinothan Vinayagamoorthy.

- Jeg er imponert over evnen til disse kreative menneskene som står bak oppfinnelsen til å omsette en ide til praksis med nasjonal og internasjonal potensiale. Bra! sier Hanne Lisa Matt.

Matt mener vi kommer til å se stor etterspørsel etter slike løsninger i fremtiden.

- Jeg tipper at appens tilnærming vil gi økt fokus og læring blant studenter, minske stress og bedre relasjonene i skolen, sier hun.

- Konseptet kan i tillegg like lett anvendes i hverdagen. Slik kan det være med på å øke livskvalitet og psykisk helse betydelig fordi vi får et mer bevisst forhold til bruken av våre digitale medier og samspill med vår omverden, avslutter Hanne Lisa Matt.

Juryen bestod av følgende medlemmer:

  • Anniken Fægri Damm-Larsen - direktør Innovasjon Norge – Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Henning Thorsen – daglig leder i Termowood og seriegründer
  • Gro Krogh Sørensen Moen – etablererveileder i Buskerud Næringshage

21 finalister konkurrerte om å bli årets gründer 2017 i Buskerud.


Publisert 30. november 2017, oppdatert 30. november 2017.