Denne skolen har verdens første sykkelsti-utdanning

Fagskolen Tinius Olsen er første fagskole som har gått til topps i internasjonal konkurranse om å få Erasmus-midler til et europeisk samarbeidsprosjekt.

Det er Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning (Diku) som omtaler sykkelsti-satsingen.

Diku skriver på sine nettsider at Fagskolen Tinius Olsen nå utvikler en utdanning for bærekraftig bygging av terrengsykkelstier.

Rektor Eirik Hågensen trekker frem Buskerud fylkeskommune som pådriver for at fagskolen skulle sette i gang et internasjonalt utdanningsprosjekt.

- Dette er et fantastisk internasjonalt prosjekt. Vi har jobbet strukturert og målrettet for å nå til topps internasjonalt med søknaden vår, forteller rektor Eirik Hågensen til Diku.

- Det ligger mange timer, møter og mye arbeid bak en slik søknad – nå er vi utrolig glad for å være i gang, sier han.

Utvikling av reiselivet i fylket ble utgangspunkt for søknaden. Prosjektleder Tommy Hvidsten ved fagskolen fremhever viktigheten av bærekraft i utdanningen.

– Det handler om utvikling av sårbare naturresurser både på Geilo og i Kongsberg der vi også har store kulturminner i terrenget. Og ellers i verden også, stiene må bygges slik at de tar hensyn til naturen, holder lenger og er enkle å vedlikeholde.

I fjor ble Fagskolen Tinius Olsen koblet med reiselivet og prosjektet Tråkk and Roll som tilrettelegger for terrengsykling i Hallingdal.

Rektoren og prosjektlederen berømmer Buskerud fylkeskommune. Parallelt med sykkelsti-utdanningen har fagskolen startet et reiselivsfag på Geilo.

Fagskolen Tinius Olsen ønsker å tilby stibygging som en del av studiet med en modulær studieplan der bærekraftig destinasjonsutvikling for turister har en sentral plass.

Anne Hunderi, seniorrådgiver ved Diku har fulgt søkeprosessen til Fagskolen Tinius Olsen.

Hun trekker frem at skolen har utnyttet et potensiale i Erasmus+ og fått midler til prosjekter de vanligvis ikke kunne fått gjennom Fylkeskommunen.

Fagskolen tar en plass langt der fremme fordi de kan samarbeide med et internasjonalt miljø om ulike tema. Hunderi sier at det blir utrolig spennende å følge fagskolen videre.


Publisert 18. september 2019, oppdatert 18. september 2019.