Dette er Buskeruds beste Ungdomsbedrift

Nesten 190 ungdomsbedrifter var samlet i Drammenshallen for å kjempe om pallplass i 14 kategorier.

Fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Buskerud, Telemark og Vestfold er vel overstått!

Nesten 190 ungdomsbedrifter var samlet i Drammenshallen for å kjempe om pallplass i 14 kategorier. 

Etter en lang dag med presentasjon for dommere, utstilling og strålende innsats fra alle deltagere er vinnerne kåret for alle kategorier.

I tre kategorier er vinner av 1. pris direkte kvalifisert til å delta i NM for ungdsombedrifter på Lillestrøm 4. - 5. mai.

Vinner av Beste IA-bedrift var Stay Safe UB fra Rosthaug videregående skole. Deres forretningsidé er en refleksstrømpe til å tre utenpå ledningen på øreproppene - både som skal hjelpe deg å bli bedre sett i trafikken og gjøre slik at ledningen på øreproppene ikke krøller seg.

Juryens begrunnelse: Ungdomsbedriften har en god IA plan som viser tydelig hvordan de har jobbet med inkluderende arbeidsliv. Ungdomsbedriften skiller seg positivt ut ved å kunne vise til konkrete tiltak og resultatoppnåelse. Det er gjennomført medarbeidersamtaler og alle ansatte har et bevisst forhold til arbeidet med inkluderende arbeidsliv. Interne utfordringer har de greid å løse på en god måte og de fremstår som en robust og inkluderende ungdomsbedrift.

Vinner av Beste Innovative produkt er Snubenken UB fra Drammen videregående skole.

Deres forretningsidé er en en benk med et sete som kan snus rundt - slik at man slipper å sitte på et vått sete. 

Juryens begrunnelse: Juryen oppfatter dette som et helt nytt produkt med potensiale for videreutvikling i prosessen fra prototyp til fullskala. Det er nyttig og brukervennlig.

Vinner av Beste Ungdomsbedrift i Buskerud 2017 er E-creater UB fra Drammen videregående skole.

 Deres forretningsidé er: "Ved hjelp av den bærbare vannturbinen AquaPower, vil vi i E-Creater UB gi strøm til personer som er på tur i fjellet og på vannet, og som overnatter. Derfor er vår visjon at innen 2025 skal alle aktive i den norske natur, ha tilgang til strøm, uansett hvor de er."

Juryens begrunnelse: Bedriften har et kreativt og innovativt konsept. De har tatt utfordringen med å utvikle et framtidsrettet produkt  med stort potensiale. Rapporten, presentasjonen og standen var gjennomført og reflekterte forretningsideen på en overbevisende måte. Bedriften representerer grønn innovasjon ved å synliggjøre fornybare ressurser i naturen.  

 Vinneroversikt Buskerud 2017.pdf 


Publisert 15. mars 2017, oppdatert 15. mars 2017.