Dette er Buskeruds beste entreprenørskapsskole i 2018

- Tusen takk! Dette var utrolig gøy, sier rektor Hilde Sletta Solhaug ved Geilo barne- og ungdomsskole.

Geilo barne- og ungdomsskole i Hol kommune er kåret til Årets Entreprenørskapsskole i Buskerud.

Prisen er på 50 000 kroner.

- Vi har en rådgiver som har jobbet lenge og målrettet med dette og som er veldig engasjert. Hele kollegiet er positivet innstilt til arbeidet og har sett mulighetene. Så dette er veldig flott! sier rektor Hilde Sletta Solhaug.

- Vi har et veldig bra samarbeid med næringslivet lokalt, de er meget positive og stiller alltid opp. Vi har faktisk entreprenørskapscamp i dag. Så det var en god start på dagen! Tusen takk! 

Det var politikerne i hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i fylkeskommunen som onsdag ettermiddag avgjorde hvem som skulle motta prisen.

- Det er en velfortjent seier for Geilo barne- og undomsskole som har jobbet iherdig og systematisk med å løfte entreprenørskap inn i skolens hverdag, sier Hanne Lisa Matt (MDG), leder av hovedutvalget.

- Vi ønsker å løfte frem skoler som systematisk bruker entreprenørskap som metode i undervisningen, sier Matt.

Hanne Lisa Matt

Prisen deles ut av Buskerud fylkeskommune i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Buskerud.

- Geilo er en verdig vinner i år. De har lenge hatt et systematisk samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Buskerud.

- Skolen er opptatt av tverrfaglighet, og benytter lokalsamfunnet som læringsarena – et godt eksempel på en entreprenørskapsskole, sier Eggen.

I fjor var det Lier videregående skole som stakk av med seieren som årets entreprenørskapsskole i Buskerud.


Publisert 29. november 2018, oppdatert 29. november 2018.