Hege er Årets entreprenørskapslærer i Buskerud

- Jeg er faktisk ganske stolt av deg Hege, utbrøt en elev spontant da lærer Hege Steffensen fikk prisen.

Lærer Hege Steffensen ved Kongsberg videregående skole er kåret til Årets entreprenørskapslærer i Buskerud 2019.

- Nå ble jeg skikkelig overrasket! sier Hege Steffensen da hun mottok hederen i klasserommet forleden.

Det er hovedorganisasjonen Virke og Ungt Entreprenørskap som står bak prisen.

«Hege jobber hardt for at elevene på Kongsberg vgs - på kryss og tvers av utdanningsprogram - skal møtes, jobbe sammen og få erfaring med å benytte kunnskap på flere fagområder.»

Juryen om Hege Steffensen

- Jeg tror det vi gjør her i klasserommet er litt annerledes, slik at når elevene skal ut i arbeidelivet, så kan de gå ut med litt senkede skuldre og med en evne til å tenke nytt, sier læreren.

- Alt er ikke avhengig av hva du fikk i karakter i norsk, matte eller gym. Karakterene sier ikke alt om hvem du er. Det er viktig hva du kan bidra med som menneske i team, sier Hege Steffensen på Kongsberg.

Prisen Årets entreprenørskapslærer i Norge går til lærere som tilrettelegger for at elever og studenter kan videreutvikle sin nysgjerrighet, evne til å ta initiativ og beslutninger og til å samarbeide med andre for å skape nye løsninger.

Juryen om vinneren:

«Hege representerer i det hele VEKST kriteriene. Hege ER VEKST-kriteriene. Hege jobber hardt for at elevene på Kongsberg vgs - på kryss og tvers av utdanningsprogram - skal møtes, jobbe sammen og få erfaring med å benytte kunnskap på flere fagområder.

I tillegg til at elevene skal lære og erfare viktigheten av ulike kompetanser i et team. Hege er en enorm ressurs med evne til både å se mulighetene og å gjøre noe med de, og som med stor entusiasme smitter andre rundt seg. Vi heier på Hege»


Publisert 30. oktober 2019, oppdatert 30. oktober 2019.