Større muskler til autonomi-klynge

Buskerud har fått en ny ARENA-klynge. - Vi er stolte og glade for at en av våre nyeste klyngesatsninger har fått tildelt nasjonal ARENA-status i tøff konkurranse.

Næringsklyngen Sustainable Autonomous Mobility Systems – SAMS, blir tatt opp som nytt ARENA-prosjekt i det nasjonale klyngeprogrammet.

- Vi er begeistret og veldig stolte over at SAMS i tøff konkurranse med 32 søknader fra næringsklynger i hele landet, er tatt opp i ARENA programmet, sier daglig leder i SAMS Torun Degnes.

Klyngen Sustainable Autonomous Mobility Systems (SAMS) består av sterke bedrifter og miljøer innen autonome transportsystemer.

Disse er lokalisert rundt hele Oslofjorden, og dermed blir dette en skikkelig Viken-klynge i 2020.

- Sterke klynger er et av de viktigste verktøyene for næringsutviklingen i regionen. Buskerud fylkeskommune støtter klyngene i alle faser for at bedriftene skal få økt verdiskaping, sier næringssjef Janne Buhaug i Buskerud fylkeskommune.

- Vi er stolte og glade for at en av våre nyeste klyngesatsninger har fått tildelt nasjonal ARENA-status i tøff konkurranse med flere titalls andre søkere, sier fylkestingspolitiker Hanne Lisa Matt (Miljøpartiet De Grønne).

Matt er leder av hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i fylkeskommunen.

For fakta om klyngeprogrammet

En ARENA-status betyr mer midler til klyngen i to år fremover, både fra det nasjonale klyngeprogrammet og fra fylkeskommunene.

Dermed får autonomisatsningen rundt Oslofjorden betydelig større muskler i årene fremover, og både bedrifter, USN og andre regionale aktører nyter godt av tildelingen.

- Så blir det spennende å se hva klyngens medlemmer sammen kan frembringe av nye, fremtidsrettede og bærekraftige transportløsninger, avslutter Janne Buhaug.


Publisert 9. november 2018, oppdatert 9. november 2018.